NavMenu

Počinju radovi u 11 novosadskih škola - Skidanje azbesta, dogradnja i rekonstrukcija

Izvor: Večernje novosti Utorak, 09.07.2019. 09:19
Komentari
Podeli
(Foto: worker/shutterstock.com)
U novosadskoj Gradskoj upravi za obrazovanje navode da su za vreme letnje pauze predviđeni radovi u 11 osnovnih škola, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

U OŠ Vuk Karadžić u Novom Sadu renoviraće se pomoćni objekat škole, odnosno trpezarija i kuhinja, a vrednost radova je nešto veća od 2,3 miliona dinara. U OŠ Kosta Trifković planirani su radovi u fiskulturnoj sali, kao i na održavanju video-nadzora, a vrednost radova je bezmalo šest miliona dinara.

Suma nešto veća od 4,5 miliona dinara u osmoletki Đura Jakšić u Kaću iskoristiće se za tekuće održavanje sanitarnih čvorova, molersko-farbarske radove, a popraviće se i podovi u učionicama. U novosadskoj OŠ Svetozar Marković Toza zameniće se sportski pod, a do septembra će se završiti krečenje i farbanje. Ukupna vrednost radova je 6 miliona dinara.

U školi Sveti Sava u Rumenki zameniće se podne obloge, a slede i molersko-farbarski radovi, što će koštati nešto više od 1 milion dinara. Đake OŠ Jožef Atila na jesen će dočekati sveže okrečene učionice, a za taj posao je planirano oko 6 miliona dinara. I škola Nikola Tesla ovog leta će biti puna majstora koji će uraditi tekuće popravke i održavanje, ali i krečiti i farbati, što će koštati nešto više od 4 miliona dinara.

Osmoletki Jovan Dućić u Petrovaradinu slede radovi na popravci krova, gde će biti zamenjene azbestne ploče. Ukupna vrednost radova je 5,8 miliona dinara. U Osnovnoj školi 22. avgust u Bukovcu, za vreme letnjeg raspusta popraviće se podovi i zidovi i za te radove je planirano nešto više od 1,5 miliona dinara.

U novosadskoj OŠ Prva vojvođanska brigada dogradiće se sprat iznad dela prizemlja postojeće školske zgrade, a vrednost radova je 58,8 miliona dinara.

Dodatni prostor

U osnovnoj školi Đura Daničić se završava nadogradnja iznad fiskulturne sale, i očekuje se da posao bude okončan do 15. avgusta. Ovim radovima, kako navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, biće obezbeđen novi prostor veličine 226 m2, u kojem će biti produženi boravak za đake, kancelarije za psihologa i pedagoga, kuhinja, trpezarija, učionica, toaleti i hodnik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.