NavMenu

Vrtić niče u dve smene - obdanište na Čukaričkoj padini trebalo bi da bude završeno do 20. oktobra

Izvor: Novosti Utorak, 08.09.2009. 09:17
Komentari
Podeli

Mališani će od 20. oktobra ići u vrtić i predškolsko i na Čukaričkoj padini. Grubi radovi već su završeni, a za desetak dana majstori će krenuti u unutrašnje uređenje i okoline. U objektu, površine od 2.000 m2, 270 dece dobiće prostor za igru i učenje. Do kraja godine najavljeno je otvaranje pet vrtića u prestonici, a među njima klinci i klinceze će se najpre zaigrati u obdaništu na Čukaričkoj padini. Za izgradnju ove ustanove grad je odvojio 180 miliona dinara.

Ceo vrtić na Čukarici prostiraće se na površini od oko 6.000 m2. Uz objekat od 2.000 m2, u dvorištu vrtića biće postavljen i prostor za igru, sportski tereni i biciklistička staza. Poslovi izrade glavnog i pomoćnih objekata su završeni, a sada nastupaju "finiji" radovi - gletovanje, stolarija, klimatizacija, uvođenje struje, keramički radovi...

- Radnici, zasada, posao obavljaju u dve smene, od 7 do 19 časova - kaže izvođač radova Slobodan Pavlović iz "Ljuba investa". - Ukoliko bude potrebno, uvešćemo i noćnu smenu kako bi sve bilo gotovo za otvaranje 20. oktobra. Trenutno je uposleno 40 radnika, ali ćemo u finišu pojačati i radnu snagu. Postoje određene finansijske poteškoće, ali ukoliko dobijemo novac na vreme - neće biti ni dana zakašnjenja.

U planu je i izrada saobraćajnice oko vrtića, kako bi se cela površina uredila i omogućila bezbednost za najmlađe.

Osim obdaništa na Čukarici, u toku su i radovi na pet vrtića i predškolskih ustanova u gradu. Tako bi novi prostori za decu trebalo da niknu već krajem godine i na teritoriji Sremčice, Kaluđerice kao i dva u Mirijevu. Još toliko objekata će početi da se gradi, u Velikom Mokrom Lugu, na Paliluli i Voždovcu. Nekoliko prostora je uzeto u zakup kako bi se izbrisale liste čekanja u pojedinim opštinama. Vrednost investicija na izgradnji novih objekata ili adaptaciji prostora koji se uzimaju u zakup iznosi oko 1.5 milijardi dinara.

U planu

Grad planira da u 2010.godini izgradi još šest novih dečjih objekata i pomoćnih zgrada u beogradskim naseljima, kako bi proširio socijalnu zaštitu najmlađih. U planu su još dva vrtića na Novom Beogradu - na Bežanijskoj kosi i u Bloku 63, zatim obdanište na Banjici. Biće dograđeni postojeći objekti u Višnjičkoj banji i Kotežu, a najavljena je i izgradnja Centralne kuhinje na Savskom vencu.

Mesta za 2.300 dece

Kada svih deset ustanova na kojima su radovi u toku budu završene, Beograd će dobiti prostor za preko dve hiljade mališana. Pored objekta na Čukarici, najviše dece moći će da primi obdanište u Kaluđerici - 275 i na Paliluli i u Mirijevu 2 - po 270 mesta. Vrtić u Mirijevu je ujedno i najskuplja investicija. Grad će za ovaj centar izdvojiti ukupno 228 miliona dinara.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Novosti" od 08.09.09.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.