NavMenu

Zijin Bor planira da investira 1,26 mlrd USD u poslovanje

Izvor: Tanjug Nedelja, 07.07.2019. 21:51
Komentari
Podeli
(Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, flotaciju Veliki Krivelj i sa predstavnicima kompanije Serbia Zijin Bor Corper doo Bor razgovarao o novim zapošljavanjima radnika, o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i o povredama na radu.

Ðorđević je istakao da je zadovoljan što je kompaniji Serbia Zijin Bor Corper doo Bor, koja je 17. decembra 2018. godine imala 4.973 radnika, a sada broji 5.230, bezbednost i zdravlje zaposlenih prioritet.

- U oblasti zdravlja i bezbednosti na radu kompanija je od decembra 2018. godine do danas uložila više sredstava, nego što je to bio slučaj od 2000. do 2012. godine. Takođe, primetni su napretci u segmentu materijalno-finansijskog položaja radnika, kojima su plate uvećane za 18% - rekao je ministar.

On je, kaže se u saopštenju Ministarstva, naveo da kompanija planira da investira 1,26 mlrd USD u napredak poslovanja, što će doprineti razvoju privrede i ekonomije Srbije.

Za nivo bezbednosti i zdravlja na radu, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlja na radu Marina Furtula istakla je da je znatno viši, nego što je bio u prethodnom periodu.

- Utvrdili smo da je broj povreda na radu manji za 40% od početka 2019. godine, nego za celu proteklu godinu. Verujemo da će kompanija ulagati u mere bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi još više smanjili broj povreda na radu - rekla je Furtula.

Glavni inženjer u kompaniji Jiao Jianming naveo je da kompanija i Ministarstvo imaju zajednički stav da se bezbednosti i zdravlju na radu, kao i zaštiti životne okoline, pridaje veliki značaj, i da su predstojeći planovi da ulaganja u pomenutoj oblasti budu sve veća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.