Izvor: eKapija | Subota, 06.07.2019.| 14:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd dobija zelenu oazu nalik moskovskom parku Zarjadje? Moguća izgradnja na Donjem Dorćolu (VIDEO)

Ilustracija (Foto: SergeyIT/shutterstock.com)
Izgradnja parka u Beogradu nalik moskovskom parku Zarjadje, pomoć oko uvođenja metroa i unapređenja zdravstvenih usluga, neke su od tema sastanka gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina.

Gradonačelnici su razgovarali u prostorijama Zarjadje parka, zelenoj oazi u samom centru Moskve, koja je bila i tema sastanka. Gradonačelnik Radojičić istakao je da deli oduševljenje predsednika Vučića ovim gradskim parkom i da je saglasan da bi i u Beogradu trebalo urediti prostor nalik njemu. Kao moguću lokaciju na kojoj se razmatra izgradnja parka po uzoru na Zarjadje, on je istakao Donji Dorćol, odnosno prostor od Beton hale do Pančevačkog mosta, prenosi Beoinfo.


Da je moskovski park izuzetno dobro projektovan, osmišljen i uređen, svedoči i to što ga godišnje poseti 10 miliona ljudi. Gradonačelnici su se saglasili da su projekti uređenja gradskog jezgra veoma dobri – Moskva je uložila oko 1 mlrd USD za uređenje centralne zone u okviru koje se nalazi Zarjadje park. Zahvaljujući ovoj investiciji, znatno se povećao i broj turista, tako da Moskvi danas od turista ostaje 1,5 mlrd USD prihoda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.