Izvor: eKapija | Subota, 06.07.2019.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd traži firmu za izradu studije o taksi prevozu - Cilj unapređenje službe, ali i pristupačnije cene

(Foto: Diego Cervo/shutterstock.com)
Da bi se napredilo funkcionisanje taksi prevoza u Beogradu, ali i uvele atraktivnije cene za korisnike, Sekretarijat za javni prevoz raspisao je nabavku za izbor firme za izradu studije planiranja i projektovanja sistema taksi prevoza putnika.

Izabrana firma ispitaće na uzorku od 2.000 korisnika koliko su zadovoljni postojećim načinom rada taksi službi, kao i šta bi od novina uveli. Takođe, biće anketirani i taksisti, snimaće i rad pozivnih centara, ali i ispratiti jedan radni dan vozača. Osim toga, tokom "snimanja" situacije na terenu, pregledaće se i lokacije i iskorišćenost taksi stalajišta.

- Potrebno je uvažiti zahteve korisnika, operatora, lokalne samouprave. Uraditi proračun potrebnog broja vozila, licenci, kao i utvrditi starost vozila, kapacitet, ekološke karakteristike. Takođe, definisati prihode u sistemu taksi prevoza, ali i predložiti model uvođenja jedinstvene cene koja bi bila proizvod konkurentske borbe između pojedinih udruženja, kako bi se došlo do pristupačnijih cena za korisnike - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Za period od 2020. do 2024. ovom studijom biće razmotreno da se uvede inovativni sistem i aplikacije koje bi ubrzale proces poručivanja vožnje i pristupa kol-centru.

Ponude za izradu studije firme mogu da dostave do 29. jula 2019. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.