NavMenu

U ponedeljak novi oglas za zakupca BIP-a

Izvor: Tanjug Petak, 05.07.2019. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Kirill Z/shutterstock.com)
U ponedeljak, 8. jula, biće objavljen oglas za prikupljanje pisanih ponuda u cilju zaključenja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta BIP-a, saopštila je u petak, 5. jula Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Postupak će se sprovesti u cilju zaštite interesa poverilaca, očuvanja stečajne mase, održavanja tehnološkog procesa proizvodnje i distribucije i očuvanja pokretne i nepokretne imovine BIP-a, navodi se u informaciji ALSU.

Dodaje se da je od organa u postupku stečaja pribavljena saglasnost za održavanja kontinuiteta proizvodnje i sprovođenje postupka za pronalaženje novog proizvođača u sistemu poslovno-tehničke saradnje.

ALSU navodi da će ta saradnja biti uz angažovanje određenog broja bivših radnika AD Beogradska industrija piva, slada i bezalkoholnog pića i na minimalnom nivou mesečne proizvodnje.

Radnici koji su do sada bili angažovani u proizvodnom procesu, imali su zaključene ugovore s proizvođačem M-6 EDEN SRB, a poslodavac ih je raskinuo usled jednostranog otkazivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, saopštava ALSU.

Dosadašnji zakupac je o prekidu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji stečajnog upravnika obavestio dopisom od 20. juna a datum raskida ugovora je 1. jul.

BIP je u stečaju od januara 2016. godine, a od marta te godine ova većinski državna kompanija je u bankrotstvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.