NavMenu

U toku završni radovi na pogonu Naš med u Rači - Puštanje u rad 2020. (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2019. 14:09
Komentari
Podeli
(Foto: SPOS/ Rodoljub Živadinović)
Poslednji građevinski radovi na dugoočekivanom pogonu za prikupljanje i plasman meda "Naš med", a koji gradi Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) u saradnji sa opštinom Rača, su pri kraju. Kako je rečeno za naš portal, završetak svih radova biće već u julu ove godine.

Rodoljub Živadinović predsednik SPOS-a rekao je za eKapiju da je u dosadašnje radove ovog pogona u Rači, uloženo oko 1.250.000 EUR, a da će sa opremom koja nedostaje, sveukupna investicija iznositi 1.800.000 EUR.

- Građevinski radovi će svakako biti gotovi u julu, međutim, potrebno nam je još sredstava za opremu. Tako da se nadamo da ćemo dobiti donacije kojim ćemo obezbediti potrebnu opremu - kaže Živadinović.

On je dodao, da se nada da će pogon početi sa radom već početkom naredne godine.

Podsetimo, svojevrsna fabrika meda prikupljaće i plasirati med pčelara sa teritorije cele Srbije. Maksimalni kapacitet proizvodnje ovog pogona predviđen je za proizvodnju 3.000 tona meda, a med će se prodavati u buradima i malim pakovanjima, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Kamen temeljac, za ovaj pogon, postavljen je 25. juna prošle godine a o nefer cenama srpskog meda i tome kako će pogon rešiti ovaj problem, pogledajte u tekstu koji je eKapija pisala.

S. PETROVIĆ


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.