NavMenu

Webo Bosnia otvorio poslovnu zgradu u Derventi - U proizvodnji delova za automatske menjače planirano zapošljavanje 50 ljudi

Izvor: Nezavisne novine Petak, 05.07.2019. 12:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aSuruwataRi/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka kompanija Webo Bosnia, koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem specijalnih delova za automatske menjače, otvorila je u Derventi poslovni objekat u čiju je izgradnju uloženo oko milion maraka (oko 500.000 EUR), a ranije je 500.000 KM (oko 250.000 EUR) investirano u softvere i stanice.

Direktor preduzeća Dragan Babić rekao je novinarima da već radi 13 mašinskih inžinjera, te da je plan u narednom periodu zapošljavanje njih još 20, kao i 30 radnika u montaži, jer za to postoje uslovi izgradnjom novog objekta, u čijem sastavu je i proizvodna hala.

Prema njegovim rečima, ostavljeno je dovoljno prostora za još jednu upravnu zgradu i tri hale.

Babić je naveo da radnike za preduzeće pronalaze na području cijele BiH, kao i da je cijela proizvodnja namenjena za izvoz, za nemačko tržište i dalje u svet.

- Bavimo se proizvodnjom i projektovanjem specijalnih alata za proizvodnju delova za automatske menjače, koje dobavljamo za praktično sve proizvođače automobila. Posedujemo 12 međunarodno zaštićenih patenata za tehnologiju proizvodnje, čime nam je obezbeđena budućnost u autoindustriji - istakao je Babić.

Većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig rekao je da su investirali u Derventu jer su zadovoljni saradnjom sa Babićevom firmom i odlučili su da zajedno investiraju.


- Zadovoljni smo jer smo u kratkom periodu investirali veliki novac, na zadovoljstvo i naših klijenata koji dolaze iz SAD, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja. Naročito smo zainteresovani za elektro i hibridne automobile, u čemu vidimo veliku perspektivu. Kvalitetni radnici, inteligentni ljudi i blizina matičnom preduzeću samo su neke od prednosti - rekao je Vitig.

On je posebno zahvalio opštinskom rukovodstvu za pomoć, koja, kako je rekao, u "drugim zemljama ne bi bila moguća".

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da je ovo 31. strana kompanija koja je u Derventi prepoznala dobro privredno okruženje i komunikaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.