Izvor: Južne vesti | Petak, 05.07.2019.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja naplatne stanice na severnom ulazu u Niš

(Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Posle skoro dve godine od najave da će Niš dobiti četiri nove stanice za naplatu putarine - prva je počela da se gradi i to na samom ulazu u grad sa severne strane. U Putevima Srbije kažu da će radovi trajati do kraja oktobra, a zasad se ne zna kada će biti uklonjene rampe Nais i Doljevac.

Jedna od planirane četiri stanice na kojima će se ubuduće naplaćivati putarina, Niš-sever, počela je da se gradi 1. jula. Prema informacijama Puteva Srbije, do 31. oktobra trajaće izgradnja, kao i vožnja jednom trakom nekoliko metara.

Saobraćaj se na tom delu puta odvija dvosmerno na levoj kolovoznoj traci, u dužini od 200 metara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom - navode u Putevima Srbije.

Osim stanice Niš-sever na ulazu u grad, najavljeno je da će se graditi i kućice Niš-istok, Niš-Malča i Niš-jug.

Ipak, zasad se ne zna kada će i one početi da se grade, a nepoznato je i kada će biti zatvorene stanice Nais i Doljevac.

Podsetimo, kada budu izgrađene nove stanice stanovnici centralnih delova Niša će pristup auto-putu imati preko nove bočne naplatne stanice Niš-sever, a oni iz Durlana, Duvaništa, Panteleja i okolnih sela će moći da se uključe na Niš-istok. Iz Gornje i Donje Vrežine, Malče, Niške Banje i okolnih sela će na auto-put izaći na Niš-Malča, a oni koji idu iz Ledene stene, naselja 9. Maj, Palilula, Bubanj, Pasi Poljana, kao i okolnih sela na Niš-jug.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.