NavMenu

Hala Borca iz Čačka dobija novi izgled - U rekonstrukciju i proširenje kapaciteta ulažu 3 mil EUR, radovi počinju 2020.

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2019. 10:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/paulbr75)
Osim kao privredni i kulturni centar, grad Čačak je prepoznatljiv i kao sportski centar ovog dela Srbije. Grad čiji građani uživaju u sportskim nadmetanjima, bodre svoje miljenike, ali i kao grad iz koga potiču košarkaške legende bivše Jugoslavije.

- U Čačku se košarka voli, a KK Borac je posle Partizana i Zvezde najpoznatiji košarkaški klub i to pokazuju slike hale Borac, hrama košarke kraj Morave, koja je za svaku utakmicu, bilo da u KLS ligi ili u ABA 2 ligi puna gledalaca. Kako je strateško opredeljenje grada ulaganje u sport, jedan od planova koji imamo je dogradnja sportske hale čija je izgradnja završena 1969. godine. Da bismo to postigli, morali smo preduzeti neke prethodne radnje koje spadaju više u komplikovanu pravnu proceduru - kaže za eKapiju gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Naime, iako izgrađena pre pola veka, hala nije bila ozakonjenja, kaže Todorović. Da bi je ozakonili, ali i sprečili poplave izgrađen je odbrambeni zid kod hale sa mobilnom opremom koji bi štitio halu od velikih voda Zapadne Morave.

- To smo uz pomoć JVP Srbijavode i uradili, tako što je grad opredelio sredstva za projektnu dokumentaciju, u iznosu nešto manjem od 3 miliona dinara, a JVP Srbijavode su uložile 15 miliona u izgradnju koja je završena u martu 2019. godine. Izgrađen je zid u dužini od oko 145 m od čega mobilna oprema zauzima oko 35 m. Nakon toga objekat je ozakonjen, a u samo ozakonjenje hale klub je uložio 7 miliona dinara - kaže Todorović.

Kako navodi Todorović trenutno je u toku rešavanje imovinskopravnih odnosa, a hala će po odluci skupštine kluba preći u svojinu grada.

- Odluka o prihvatanju svojine nad halom treba da se nađe na dnevnom redu skupštine grada, očekujem na prvoj narednoj sednici. Nakon toga će gradska uprava za urbanizam izdati građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju sportske hale KK Borac – Čačak, spratnosti p+1 I p sa galerijama i tehničkom etažom - priča Todorović.

Rekonstrukcijom i dogradnjom hala će dobiti potpuno nov, savremen izgled i ispunjavaće standarde koji podrazumevaju odigravanje međunarodnih utakmica. Osim povećanja kapaciteta hale u smislu proširenja broja sedećih mesta za publiku, za oko 700-800, i novog spoljašnjeg izgleda, dodaće se novi sadržaji aneksu C: smeštajni deo, tehnička etaža, lekarska soba sa doping kontrolom, novinarska soba.

- Povećan je broj garderoba sportista, a formiraju se i nove za sudije. Smeštajni deo se prostire na tri niova sa trokrevetnim sobama i sadržajima za odmor i rekreaciju. Korisnici smeštajnih kapaciteta su mladi košarkaši, zarad kojih i ulazimo u rekonstrukciju, jer nam je bitno da nove generacije košarkaša stasavaju u hali kraj Morave - kaže Todorović i dodaje da u ovoj godini očekuju da projekat bude kompletno pripremljen, kako bi 2020. počela rekonstrukcija.

Prvobitni predmer za kompletnu rekonstrukciju iznosi oko 3 mil EUR.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.