NavMenu

Ovako će izgledati budući kompleks Kliničkog centra Vojvodine - Uskoro tender za gradnju blokova B i C, vrednost projekta 32,6 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.07.2019. 13:54
Komentari
Podeli
Budući izgled Kliničkog centra Vojvodine (Foto: Pokrajinska vlada)Budući izgled Kliničkog centra Vojvodine
Na sednici Vlade Vojvodine kojoj je prisustvovala i uprava Kliničkog centra Vojvodine, usvojena je i Informacija o početku rekonstrukcije i dogradnje lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Kako je istaknuto, ovaj projekat je razmatran na zajedničkim sednicama Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, a sredstva iz treće tranše kredita koji je Vlada Srbije potpisala sa Evropskom investicionom bankom, nalaze se na računu Vlade.

Evropska investiciona banka je potvrdila da je tenderska dokumentacija ispravna, čime su se stekli uslovi da u narednih desetak dana bude raspisana javna nabavka za izbor ponuđača, koji će graditi blokove B i C Kliničkog centra Vojvodine. Očekuje se da će do kraja godine biti potpisan ugovor sa izabranim ponuđačem, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Uporedo sa tim, uprava Kliničkog centra Vojvodine je već izdejstvovala građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju B i C bloka KCV, čiji će investitor biti Republika Srbija, a korisnik KCB. Investiciona vrednost projekta je 32,6 mil EUR.

U informaciji se navodi da je projektom predviđena izgradnja novog objekta površine 33.275,84m2, od čega je bruto površina medicinske namene 30.689,59m2. Spratnost objekta je P+3+Pk i delom P+4, uključujući i direktnu toplu vezu Lamele B sa Poliklinikom i Internom medicinom, kao i sa Lamelom A u kojoj je Urgentni centar. Ukupan broj kreveta je 348, od čega 288 običnih kreveta, 22 kreveta hirurške intenzivne nege, 24 kreveta hiruške poluintenzivne nege i 14 kreveta za jedinice za transplantaciju. Projektovan broj operacionih sala je 16.
Fotogalerija
Klinički centar Vojvodine
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.