Izvor: Glas zapadne Srbije | Četvrtak, 04.07.2019.| 13:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatiborsko selo krije atraktivne vodopade - U Gostilju imaju i uređenu pešačku stazu i bazen

Prirodne lepote Zlatibora
Prirodne lepote Zlatibora (Foto: YouTube/screenshot)
Zlatiborsko selo Gostilje poznato po gostoljubivosti, po čemu je i dobilo ime, nalazi se na 20 kilometara udaljenosti od Zlatibora i 30 kilometara od Užica. Sezona je otvorena u toku cele godine, a upravo ovih dana otvoreno je i kupalište u centru sela, u neposrednoj blizini vodopada.

Sa dolaskom lepog vremena i sunčanih dana, Gostiljci su počeli pripreme za predstojeću letnju turističku sezonu. Poseta vodopadu je moguća tokom cele godine, a bazen je upravo počeo da radi.

Glavna atrakcija su Gostiljski vodopadi koji se mogu videti sve do reke Katušnice. Postoji uređena pešačka staza, a pored nje su i klupe za odmor.

- Vodopadi u Gostilju su glavna atrakcija sela Gostilja, a vodopad visok 22 metra nalazi se 300 metara od parkinga. Tu je i uređena staza u dužini od 400 metara. Posetioci mogu da uživaju u čarima još desetak manjih vodopada - kazala je za Glas zapadne Srbije Nevena Čepić iz TO Zlatibor.

Svi ljubitelji prirode i zdravog života pozvani su od domaćina da posete ovo selo i lično se uvere u prirodne lepote Gostiljskih vodopada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.