NavMenu

"AutoBerza" osvaja dizajnom - napredna verzija portala "AutoBrief"

Izvor: eKapija Petak, 04.09.2009. 14:33
Komentari
Podeli

Iako je u svojoj osmoj godini postojanja, portal "AutoBrief" (www.autobrief.com) ne prestaje da iznenađuje svojim tehničkim unapređenjima i sadržajnim novinama. Poslednje u nizu je nedavno lansiranje napredne verzije "AutoBerze", sajta koji je pre osam godina u svojoj prvobitnoj verziji bio prvo sajber mesto na kom su se prikazivali polovnjaci iz Srbije i okolnih država. Danas se na adresi http://www.autobrief.com/ad/searchCarAds/sell nalazi berza superiornog dizajna i funkcionalnosti na kojoj automobili nisu jedina meta oglašavanja. Osim automobila, na "AutoBerzi" možete oglasiti prodaju i kupovinu kamiona, motocikala, bicikala, čamaca, jahti i razne opreme i delova i to u posebno odvojenim proizvodnim segmentima.

Kako u "AutoBrief-u" kažu, tokom promotivnog perioda, koji traje 60 dana (počevši od 1. septembra), objavljivanje oglasa je besplatno za sve korisnike. Nakon isteka promotivnog perioda, tačnije 1. novembra, korisnici koji budu želeli da podignu više od jednog oglasa u roku kraćem od 90 dana od dana postavljanja prvog oglasa to će moći da učine kupovanjem oglasnih kredita. Ovakvom politikom urednici ove sajber berze očigledno žele da pomire dve stvari – da omoguće "običnom" korisniku uvek besplatno postavljanje svog oglasa, dok profesionalni prodavci dobijaju priliku da koriste napredne funkcionalnosti "AutoBerze", poput Moje strane i vezanih oglasa, uz plaćanje izvesne naknade. Nismo dobili informaciju o tome kolika će biti naknada za oglašavanje kada su profesionalci i autoplacevi u pitanju, ali su nas predstavnci portala "AutoBrief" uverili da će cene uskoro objaviti i da će one biti vrlo konkurentne i prilagođene postojećoj ekonomskoj situaciji.

Zašto AutoBerza?

Prvo pitanje koje se uvek nameće kada se nešto novo pojavi na tržištu jeste da li je i zašto je taj novitet bolji od postojećih rešenja? Pa onda, da li je "AutoBerza" bolja ili drugačija od nekih drugih regionalnih onlajn izdanja? Možda pravi odgovor ipak leži u ličnim afinitetima svakog korisnika. Ja izdvajam nekoliko karakteristika koje su mi se dopale, a svakako ovaj sajt učinile jedinstvenim:

- Prvi kontakti sa potencijalnim kupcima i prodavcima uspostavljaju se lako i, po potrebi, uz zadržavanje potpune privatnosti. Niste spremni da odmah okrenete telefon prodavca ili prodajete auto a nalazite se na putu? Ne brinite, ponuđeni sistem poruka sa email obaveštenjima odgovoriće na takve zahteve.

- Napredan dizajn i detaljan prikaz oglasa koji sadrži linkove/veze sa svim oglasima od istog korisnika.

- Mogućnost podizanja do 10 fotografija sa opisom za svaku sliku, pri čemu je jako lepo što možete slike listati u kontinuitetu.

- Uporedni pregled oglasa – koliko znam, ovu funkcionalnost, inače vrlo korisnu kada upoređujete automobile sa sličnom cenom ili karakteristikama, nudi tek nekoliko portala u svetu.

- Mogućnost da sačuvate tuđe oglase u vašem nalogu radi kasnijeg pregleda ili vođenja pregovora sa prodavcem/kupcem.

- Moja strana – praktično mini sajt za svakog korisnika. Veće oglašivače i prodavce automobila sigurno će obradovati mogućnost da se na ovaj način promovišu i da praktično imaju svoju veb prezentaciju na portalu autoindustrije.

- Razvijen sistem poruka - obaveštenje o prispeloj poruci na vaš oglas preko email-a, a kako najavljuju u "AutoBrief-u", uskoro i putem SMS-a.

Ono što mi se čini posebno originalnim i zanimljivim je da će se ozbiljni kupci a i slučajni "prolaznici" lepo zabaviti na ovom portalu. Ideja o prezentaciji pregršt kvalitetnih intervjua i lajfstajl tekstova pored ponekad krajnje suvoparnih, a opet nužnih informacija, pravo je otkrovenje u medijskom pristupu. Kako objašnjavaju u medijskoj grupi B2B Interactive, koja stoji iza brendova "AutoBrief", "Automedija", "AutoBerza" i "Putujem", posetioci prihvataju informacije mnogo lakše kada su im one servirane na zabavan i pitak način. Ja jesam proanalizirao "AutoBerzu", mada sam na kraju pročitao gomilu drugih tekstova, i završio slušajući "Automedijine" intervjue i Laneta Gutovića kako priča o svojoj strasti prema ženama...

Autor teksta je Dejan Danilović, "Auto magazin"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.