Izvor: Beta | Sreda, 03.07.2019.| 15:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Feka Automotiv uskoro počinje izgradnju fabrike u Ćupriji

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Turska kompanija Feka Automotiv trebalo bi u narednih desetak dana da počne sa izgradnjom fabrike u industrijskoj zoni u Ćupriji, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- Feka automotiv je dobila građevinsku dozvolu i već je krenula sa nekim pripremnim radovima tako da uskoro, za desetak dana, očekujemo kamen temeljac za fabriku. Očekivanja investitora su da do kraja godine ili početkom sledeće završe izgradnju fabrike - kazao je Erić.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kojim je četiri hektara zemlje u industrijskoj zoni u Ćupriji dato turskoj korporaciji za izgradnju fabrike, u oktobru prošle godine, investicija je vredna 15 mil EUR, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.

Feka Automotiv je porodična firma koja već 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Erić je najavio da očekuje da za oko dva meseca i kompanija Gomex počne izgradnju hale za distributivni centar u industrijskoj zoni.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.