Izvor: eKapija | Sreda, 03.07.2019.| 10:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Shandong počinje projektovanje i izgradnju javnih garaža u Beogradu

Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije Shandong, koja je pobedila na tenderu za javno-privatno partnerstvo za izgradnju četiri javne garaže u Beogradu.

Vesić je rekao da su se posle potpisivanja ugovora o izgradnji četiri javne garaže stekli svi uslovi da kineski partner započne projektovanje i izgradnju četiri javne garaže u Beogradu.

– Ugovor o izgradnji četiri javne garaže predstavlja osnov da naši kineski partneri započnu projektovanje garaža u ulicama Vlajkovićevoj, Fruškogorskoj, kao i na Trgu republike. Projektovanje garaža u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici počinje odmah, a činjenica da je utvrđena trasa metroa, kao i mesto za metro stanicu na Trgu republike omogućava da se otpočne projektovanje garaže na Trgu republike – rekao je Vesić, a preneo Beoinfo.

On je dodao da je Grad Beograd na osnovu svojih obaveza iz ugovora predao kineskom partneru projekat garaže na Studentskom trgu, izvođački projekat i prijavu radova, kako bi izgradnja ove važne garaže mogla da počne što pre.

Vesić je zaključio sastanak porukom kineskom partneru da Beograd željno iščekuje početak izgradnje javnih garaža, budući da samo u centru grada nedostaje oko pet hiljada parking mesta.

– Izgradnjom ovih javnih garaža, ovaj problem će biti umanjen. Osim toga, Grad Beograd samostalno projektuje i sprema se za izgradnju javnih garaža u Skerlićevoj ulici na Vračaru i pored hale Pinki u Zemunu – kazao je Goran Vesić.

Kako je zamenik gradonačelnika ranije izjavio, godišnja koncesiona naknada koju će Shandong plaćati gradu iznosi 2,22 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.