NavMenu

Pariz zabranjuje ulazak turističkih autobusa u centar grada?

Izvor: Tanjug Utorak, 02.07.2019. 18:53
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Gradska uprava Pariza planira da zabrani ulazak turističkih autobusa u centar francuske prestonice kako bi podstakla posetioce da hodaju, voze bicikle ili koriste usluge javnog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Emanuel Gregoar za list Parizijen.

On je rekao da uprava želi da odgovori na žalbe u vezi sa neprijatnostima koje je prouzrokovao masovni turizam i da situacija u Parizu nije toliko loša kao u Veneciji ili Barseloni, ali da su Parižani zabrinuti zbog priliva turističkih autobusa.

- Ne želimo više totalnu anarhiju turističkih autobusa u Parizu. Autobusi više nisu dobrodošli u samom srcu grada - istakao je Gregoar.

Gregoar kaže da gradska uprava čeka donošenje zakona kako bi se smanjilo saobraćanje autobusa i da će napraviti mesta za parking izvan grada da ta vozila ne bi više ulazila u centar Pariza.

- Turisti mogu, kao i svi ostali, da se prebace na načine kretanja koji odgovaraju životnoj sredini ili da koriste javni prevoz - rekao je Gregoar i dodao da bi turistički vodiči trebalo da se prilagode organizovanjem biciklističkih tura ili pešačenja sa slušalicama na ušima.

Kako navodi Srna, Pariz je ispresecan desetinama autobusa na sprat koji prevoze turiste od jednog spomenika do drugog, kao i međunarodnim turističkim autobusima kojima u Pariz dolaze turisti iz raznih delova Evrope.

Prošle godine je Pariz i okolinu grada posetilo rekordnih 50 miliona ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.