Izvor: eKapija | Utorak, 02.07.2019.| 17:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Građevinsko zemljište u Južnom bulevaru prodato za 83 miliona dinara privrednom društvu iz Loznice

(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Zemljište u Južnom bulevaru prodato je na današnjem javnom nadmetanju koje je obavljeno u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora i početna cena za zemljište bila je 46,8 miliona dinara. Na kraju javnog nadmetanja, najveću cenu od 83 miliona dinara ponudilo je privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge iz Loznice. Kako je prodaja ovog zemljišta oglašena prvi put, investitor ima pravo, u skladu sa gradskom odlukom, na popust od 30% prilikom jednokratnog plaćanja u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o otuđenju. Na ovaj način, u budžet Grada Beograda biće uplaćeno 58,1 milion dinara i dodatno će u postupku pribavljanja građevinske dozvole investitoru biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta – pojasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, lokacija koja je bila oglašena za otuđenje nalazi se u Južnom bulevaru, između ulica Maksima Gorkog i Vladimira Karića.

– Građevinsku parcelu čine dve katastarske parcele u svojini Grada Beograda, površine 313 m2. Na lokaciji je planirana izgradnja stambenih objekata sa delatnostima, u zoni koja predstavlja mešovito urbano tkivo. Dozvoljena je izgradnja više porodičnih stambenih zgrada u kojima je delatnost zastupljena do 30% – naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru građevinske parcele, dok će Direkcija sprovesti uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa regulacionim planom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Prema Planu detaljne regulacije, područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovčke, Đerdapske i Gospodara Vučića se nalaze u površinama ostalih namena - tj. za stanovanje sa delatnostima, navedeno je u oglasu Direkcije.

Prema urbanističkim parametrima izgradnje, maskimalno dozvoljena spratnost uz saobraćajnicu Južni bulevar je P+6+Pk, dok je maksimalni indeks zauzetosti zemljišta 60%. Kako se navodi u oglasu, dozvoljava se izgradnja jednostrano i dvostrano uzidanih zgrada.

Parkiranje bi trebalo rešiti na parceli na otvorenom parking mestu ili u garaži zgrade, po normativu 1PM po stanu a za poslovanje 1PM na 60 m2 neto površine poslovnog prostora.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.