Izvor: Novosti | Utorak, 02.07.2019.| 08:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Učenici osmislili prašak protiv mamurluka, a planiraju i osnivanje firme

Ilustracija
Ilustracija (Foto: monticello/shutterstock.com)
Maturanti Medicinske škole u Kruševcu osmislili su idealan melem za brzo lečenje posledica mamurluka. "Mamurko" je proizvod učeničke kompanije Bio elaj, koja će predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju u Francuskoj, koje počinje sutra i traje do 6. jula. Oni su pobednici nacionalnog takmičenja "Dostignuća mladih".

- Kompaniju smo osnovali prošlog decembra i počeli da radimo na proizvodu. Osim uspeha na takmičenima i u prodaji, počeli su sve više da nas prate na društvenim mrežama - kaže za današnje Večernje novosti direktor marketinga Đurđina Zdravković.

"Mamurko" se prodaje u pakovanju od 10 grama. Najviše ih koriste vršnjaci maturanata, ali se javljaju i stariji. Tajna je u organskim sastojcima.

- Osim surutke, koja se od svih proteina najbrže apsorbuje, dodali smo vitaminske komplekse, glukozu, koja hrani ćelije, so, limunsku kiselinu, a jedini veštački sastojak je boja, koja nije štetna i ima je u vrlo maloj količini - napominje direktor proizvodnje Slađan Grujić.

Prašak se rastvara u 200 do 250 mililitara hladne vode, a osim što pomaže kod mamurluka, dobar je i kao osvežavajuće energetsko piće.

Maturanti planiraju osnivanje firme i usavršavanje proizvoda, ali sve zavisi od budućih obaveza na fakultetima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.