NavMenu

U planu ski-staza i novi zabavni park na Adi Ciganliji - Na jesen i rešavanje saobraćajnih gužvi

Izvor: Večernje novosti Ponedeljak, 01.07.2019. 17:59
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Novi zabavni park za najmlađe i ski-staza, koje su čelnici Ade Ciganlije najavljivali za ovu sezonu, sačekaće još da bi se ostvarili. Trenutno se radi na izradi planske dokumentacije, nakon čega će uslediti postavka, kažu, za Novosti, iz ovog preduzeća. Ipak, ideja o izgradnji novog jezera na kom bi posetioci raftingovali, najverovatnije, neće biti ostvarena.

Iako su novi projekti ambiciozno najavljivani kao deo sadržaja za uživanje tokom ovog leta, na njima se još radi. Izvesno je da će se oni ostvariti u narednim sezonama, te će deca dobiti novu oazu za igru, a sugrađani i gosti prestonice željni adrenalina, montažni objekat sa stazom za skijanje i tjubing tokom cele godine.

- Projekti su u fazi izrade projektne i planske dokumentacije - kažu iz JP Ada Ciganlija. - Imajući u vidu da su oni od izuzetnog značaja za budući razvoj Ade Ciganlije, u saradnji sa investitorima i našim osnivačem, ništa se ne prepušta slučaju, već se studiozno radi na svim elementima koji ove projekte čine.

S druge strane, veštačko jezero sa pumpama za proizvodnju jakog vodotoka, gde bi se organizovala takmičenja u kajaku i kanuu, i koje je trebalo da se iskoristi za rafting - ostaće neostvarena želja. Prema prvobitnom planu, ova atrakcija trebalo je da bude deo rekonstrukcije čukaričkog rukavca.

- Izgradnja mini jezera - staze za rafting i brze vode, trenutno se nalazi po strani i najverovatnije neće biti realizovana. Usklađivanja planske dokumentacije sa postojećim stanjem na terenu nije moguće - otkrivaju čelnici.

U međuvremenu, uprava kupališta može se pohvaliti značajnim ulaganjima. Već ovog leta posetioci mogu primetiti da je bisciklistička staza u potpunosti obeležena i osvetljena, a da su podloge i sportske konstrukcije zamenjene na svim terenima za fudbal i košarku. Novina je i to da je na teritoriji jezera postavljen video-nadzor, što je doprinelo većoj bezbednosti sugrađana.

Proširenje rampe

U saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, na jesen će biti rešen problem saobraćajnih gužvi prilikom ulaska na teritoriju Ade, kroz izmeštanje i proširenje ulazne rampe i pristupnih saobraćajnica - najavljuju iz uprave jezera. - Kako je Ada pre svega sportsko-rekreativni kompleks, u isto vreme biće izgrađena nova trim staza sa tartan podlogom i igralište za mali fudbal sa veštačkom travom. To ćemo ostvariti u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvom turizma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.