NavMenu

Od danas proširenje zelene parking zone na Vračaru

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.07.2019. 13:13
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Rešenjem Sekretarijata za saobraćaj, od ponedeljka, 1. jula 2019. godine, započinje primena zonskog sistema parkiranja u još jednom delu beogradske opštine Vračar, koji je oivičen Južnim bulevarom i ulicama Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i Ustaničkom. U ovom delu grada biće uvedena zelena zona, saoštio je Parking servis.

Radnici JKP "Parking servis", prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zone putem flajera i obaveštenja, bez izdavanja naloga za plaćanje dnevne karte.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u novozoniranom delu opštine Vračar, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja. Vlasnicima povlašćene karte za parkiranje, stanarima, kao i pravnim licima i preduzetnicima, koji imaju sedište u ulicama novoformiranog zonskog sistema, omogućeno je parkiranje vozila bez vremenskog ograničenja na prvom slobodnom parking mestu. Takođe, stanari ovog dela opštine Vračar mogu parkirati svoja vozila i u delu iste opštine koji je oivičen ulicama Skerlićeva, Mačvanska, Cara Nikolaja II, Mileševska, Žička, Grčića Milenka i Južni bulevar.

Od ponedeljka, 1. jula 2019. godine, povlašćenu parking kartu stanari i pravna lica mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa (Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51) i putem portala ePPK. Cena mesečne povlašćene parking karte za stanare iznosi 457 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna.


Parkiranje u zoniranom području plaća se slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici, na šalteru pošte ili kod kontrolora. Jedan sat parkiranja u zelenoj zoni moguće je platiti SMS porukom poslatom na broj 9113. Maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja u ovoj zoni iznosi 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.