NavMenu

EU ulaže 200.000 EUR u industrijsku zonu u Svilajncu - U planu izgradnja pristupnih puteva i infrastrukture

Izvor: Novosti Ponedeljak, 01.07.2019. 13:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije od preko 200.000 EUR, u Svilajncu su počeli radovi na infrastrukturnom opremanju industrijske zone Nova zona privređivanja. Biće izgrađeni pristupni putevi i komunalna infrastruktura. Iz opštinske kase biće izdvojeno 46.000 EUR.

Uporedo sa ovim radovima, takođe uz podršku EU, počela je i rekonstrukcija doma kulture u Kušiljevu. Preko razvojnog programa, EU će uložiti 150.000 EUR, a opština Svilajnac 34.000 EUR.

- Uz podršku EU, koja je naš najveći donator i uz čiju pomoć smo realizovali razne projekte, i Vlade Srbije unapredićemo uslove poslovanja i odgovoriti na potrebe investitora koji žele da ulažu u našu opštinu ili da prošire svoje kapacitete. Završetkom infrastrukture u industrijskoj zoni, opština će dobiti 18 hektara zemljišta za nove investitore - kazao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je izrazio zadovoljstvo i što će rekonstrukcija doma kulture u Kušiljevu, u najvećem selu u Resavi, s gotovo 3.000 stanovnika, obezbediti mesto za organizovanje raznih dešavanja. Biće to prva kompletna rekonstrukcija ovog objekta, izgrađenog 1947. godine.

Šef drugog sektora operacija Delegacije Evropske unije Štefen Hudolin, koji je obišao radove, izjavio je da Evropska unija ulaže u opštine širom Srbije, a da je opština Svilajnac sjajan primer, jer je zahvaljujući odličnim projektima dobila novac i uspešno ih realizovala.

Slovenačka kompanija Hočevar kupila je šest hektara zemljišta u Novoj zoni privređivanja u Svilajncu. U izgradnju fabrike od 5.000 kvadrata i zapošljavanje 50 radnika u prvoj i još toliko u drugoj fazi, investiraće 10 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.