Izvor: eKapija | Ponedeljak, 01.07.2019.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

U pripremi evropski standard za brigu o pacijentima - Veća orijentisanost na osobu

Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Približavanje pacijenata i negovatelja - tako bi ukratko mogao da se opiše glavni i nadasve ambiciozni cilj novog evropskog EN standarda za brigu o pacijentima. Okvirni tekst standarda je već gotov i sve zainteresovane strane, od bolnica i lekara opšte prakse, pa do pacijenata i njihovih porodica, sada imaju priliku da do kraja jula 2019. godine učine ovaj standard još efikasnijim, prenosi portal Kvalitet.

NBN, belgijski nacionalni institut za standardizaciju je već mnogo naučio od Bili-Rej Murila, stručnjaka za standarde iz oblasti "zdravlja i bezbednosti" pri Belgijskom udruženju za istraživanje i ekspertizu za organizacije potrošača (BV-OECO).

Izdaci za zdravstvenu zaštitu čine veliki deo državnog budžeta. Za svakih 100 EUR koje belgijski poreski obveznik uplati, ovom sektoru ide 14,2 EUR. Snažna zdravstvena zaštita je stoga jedan od stubova prosperitetnog društva. Ali kako možemo da sprovedemo zdravstvenu zaštitu još efikasnije i što je najvažnije, da bude više orijentisana ka pacijentu? Evropska komisija za standardizaciju (CEN) Tehnička komisija 450 razmatra ovo pitanje od 2016. godine. Cilj: novi EN standard za celu Evropu pod nazivom "Učešće pacijenata u zdravstvenoj zaštiti - minimalni zahtevi za brigu orijentisanu na osobu".


Kako ukratko izgleda zdravstvena zaštita u Belgiji

Belgija, prema rečima Murila, ima jak sistem zdravstvene zaštite dugi niz godina.

- Naprimer, Savezni naučni centar za zdravstvo navodi u svom najnovijem izveštaju o zdravstvenom sektoru da naša zemlja ima više od evropskog proseka za zadovoljenje potreba pacijenata. Ali pre nego što se uljuljkamo sa ovim podacima, nekoliko upozorenja: ruralna područja postižu bolje rezultate od naših gradova u smislu zadovoljstva pacijenata. Pored toga, pacijenti su generalno zadovoljniji svojim domovima zdravlja (lekarima opše prakse) nego bolnicama, a vrsta bolesti ili poremećaja takođe igra važnu ulogu. Osim toga, danas su pacijenti obrazovaniji, kritičniji i zahtevniji u pogledu brige koju primaju, tako da postoji rizik da će se očekivanja i stvarnost vremenom razlikovati. Na kraju, zdravstvena zaštita je pod ogromnim političkim i društvenim pritiskom, dok finansijska sredstva nisu uvek proporcionalna - objašnjava on.


"Win-win" za pacijente i pružaoce zdravstvenih usluga

Bili-Rej Murail:

- Novi evropski standard želi ponuditi rešenje za sve te izazove, sa resursima, sa potrebama i individualnim željama pacijenata. Razmena informacija i inkluzivno donošenje odluka, na primer, dva su različita žarišta postojećeg standarda, sa zahtevima za sve faze pružanja zaštite: pre, za vreme i posle zdravstvenog problema pacijenta. Ovo ne samo da pogoduje pacijentima, već i samim pružaocima usluga nege. Primena standarda olakšava stvarno partnerstvo između obe strane.


Najvažnije prednosti novog EN standarda za brigu o pacijentu:

- upotrebljiv na strateškom, operativnom i individualnom nivou;
- pruža veće zadovoljstvo pacijenata, čak i u domenu intenzivne nege;
- pruža bolje terapijske rezultate, uz manje troškova za društvo;
- primenjiv je u bolnicama, ordinacijama i drugim područjima za negu;
- čini jaku osnovu za evaluaciju politike na nacionalnom i evropskom nivou;
- može poslužiti i kao vodič za obnovu medicinske obuke.


Šta nam donosi budućnost

Kako ističe Muril, ovaj evropski standard je jedan od prvih u svojoj vrsti.

- Većina medicinskih standarda su tehnički standardi za medicinske uređaje, dok je razvoj "ljudskih standarda" još uvek u povoju. Najveća vrlina draft verzije ovog standarda je, dakle, da se fokusira na ljude u njihovoj kompleksnosti. Ovaj standard neće izazvati revoluciju u našoj zemlji, već će formirati osnovni okvir za podizanje domena zdravstvene zaštite na viši nivo. Osim toga, Belgija je veoma aktivna u razvoju novih tehnologija za bolje praćenje i podršku pacijenata, što znači da novi standard nudi jasnu ekonomsku priliku - navodi on.


Veliki značaj javnog istraživanja na finalnu verziju standarda

- Na draft verziji standarda radili su vrlo različiti profili: od akademika i lekara do predstavnika bolnica i potrošačkih organizacija. Međutim, iako uključeni zahtevi proizilaze iz mnogo inputa i dobrih namera, postoji realna šansa da neki aspekti nedostaju. Ili obrnuto: da se određenim tačkama dalo previše značaja. Zato je potrebno javno istraživanje. Svako može pregledati i komentarisati draft verziju, tako da standard u publikaciji optimalno odgovara potrebama i praksi našeg društva. Moja poruka je, dakle: ako ste direktno ili indirektno uključeni u zdravstvenu zaštitu, nemojte da propustite priliku da pomognete u finalnom oblikovanju ovog standarda - zaključuje Muril.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.