Izvor: RTV | Subota, 29.06.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vučić u poseti Zapadnobačkom okrugu - Najavio različite investicije

(Foto: Golden Brown/shutterstock.com)
Predsednik Aleksandar Vučić u poseti je Zapadnobačkom okrugu. Prvi na redu bio je Sivac i poseta sprtskoj hali, koja je izgrađena prošle godine, uz poruku da će žitelji tog mesta dobiti kanalizaciju, a u planu je i putna infrastruktura. Najavio je da će kanalizacija koštati 600 miliona dinara i da će se graditi sa Mađarskom.

Najavio je i da će se raditi dve fabrike za preradu vode u Ruskom Krsturu i Kruščiću, kao i radovi na čišćenju kanala u dužini od šest kilometara.

Razmatra se i gradnja brze saobraćajnice, što bi koštalo oko 420 mil EUR do 430 mil EUR, ili, jeftinija varijanta, da se obnovi postojeći put od Vrbasa preko Kule do Sombora.

Kako je rekao, Vicerman je već trebalo da otvori fabriku u Kuli, ali su pomerili otvaranje za šest meseci.

- Jedna velika fabrika uskoro dolazi u Inđiju i sada nam ostaju Sombor i Kikinda, to nam je prioritet za Vojvodinu, rekao je Vučić.

U Kuli je posetio novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula. Dodao je da će Kula narednog leta imati izgrađen zatvoren i otvoren bazen sa sportskom halom.

Vučić je posetio i Odžake i, nakon razgovora sa rukovodstvom Magne, najavio da će ta kompanija zaposliti još 200 do 300 radnika. Poručio je da će biti uklonjene sve azbestne cevi i da će problem biti rešen do proleća sledeće godine, u šta će biti uloženo više od 2 mil EUR.

Takođe, naglasio je da je obezbeđen 151 milion dinara za puteve u opštini Odžaci, u mestima - Karavukovo, Ratkovo, Lalić, Miletić, Gračac, Brestovac.

- Najviše ulica će biti urađeno u Karavukovu, a biće urađen put Brestovac - Miletić, za šta će biti uloženo 200 miliona dinara - rekao je Vučić.

Najavio je da će u svakom mestu u Odžacima biti obnovljene ambulante i domovi zdravlja i da će radovi krenuti pre kraja godine.

U Apatinu je posetio firmu Vero i Predškolsku ustaovu Pčelica i najavio da će pogon jedne fabrike iz Subitice biti izmešten u Apatin.

- Rešićemo i pitanje Luke, a onda nam ostaje da dovedemo još jednog investitora i rešili smo probleme - rekao je predsednik.

Najavio je i izgradnju putne infrastrukture, kao i bolje povezivanje Apatina sa drugim gradovima, a uz to i ulaganja u Banju Junaković. Rekao je i da Prigrevica kod Apatina mora da dobije fekalnu kanalizaciju, kao i da se reše komunalni problemi u Sonti.

Vučić je obišao i seosko domaćinstvo Sedam dudova u Bukovcu, blizu Sombora i firmu Agro plus grupa. Ma kraju se obratio građanima Sombora i rekao da će država, u okviru novog investicionog ciklusa, uložiti 20 mil EUR u rekonstrukciju Opšte bolnice u Somboru, kao i 9 mil EUR u rešavanje vodovoda i kanalizacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.