Izvor: Tanjug | Subota, 29.06.2019.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

eInspektor proglašen za jednu od tri najbolje inovacije na skupu lidera Evrope u Londonu

Ilustracija
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu sa informacionim sistemom eInspektor našla se u tri najbolje inovativne inicijative na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu na dodeli nagrada Emerging Europe.

Direktor Kancelarije doc. dr Mihailo Jovanović istakao je da je postavljanje digitalizacije za jedan od prioriteta ključan razlog koji je doprineo uspehu elektronske uprave u Srbiji.

Od ukupno 227 nominovanih projekata u 16 kategorija, Kancelarija za IT i eUpravu sa informacionim sistemom eInspektor plasirala se u 10 najbolih inovativnih inicijativa godine, a u Londonu je postigla veliki uspeh, jer je proglašena za jednu od tri najbolje u kategoriji inovativna inicijativa godine.

Informacioni sistem eInspektor ima za cilj da informatizuje rad sve 43 inspekcijske službe u Srbiji. Uvođenjem ovog sistema obezbeđuje se bolja koordinacija između inspekcija, automatizacija rada inspekcijskih službi i bolja efikasnost nadzora, standardizuje se rad inspekcija i dostupnost podataka svim inspekcijama, a samim tim se smanjuju troškovi za privredu.

Prve četiri pilot inspekcije u kojima radi 831 inspektor (Sanitarna inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad i Upravni inspektorat) krenule su sa korišćenjem ovog sistema u januaru 2019. godine, a tokom jula meseca će se uključiti još 32 inspekcije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.