NavMenu

Sve više turista dolazi u Srbiju - Povećan i broj noćenja

Izvor: Tanjug Petak, 28.06.2019. 16:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bbernard/shutterstock.com)Ilustracija
Srbiju je u maju ove godine posetilo 3,5% više turista nego u istom mesecu prošle godine, a broj noćenja u navedenom mesecu je, na godišnjem nivou, bio veći za 6,1%, prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Domaći turisti su u maju ostvarili za 9,6% više noćenja nego u istom mesecu 2018. godine, dok je broj noćenja stranih gostiju povećan za 0,1%.

U prvih pet meseci 2019. godine, Srbiju je posetilo 4,3% više turista nego u istom periodu lani, koji su ostvarili za 5,5% više noćenja.

Broj noćenja domaćih turista je u periodu januar-maj povećan za 5,3%, a broj noćenja stranih posetilaca bio je veći za 5,8% na godišnjem nivou.

Da Srbija ima šta da ponudi govore projekti na Rtnju, u Ivanjici, Viminacijumu, i drugim mestima, o čemu je eKapija pisala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.