Izvor: eKapija | Petak, 28.06.2019.| 12:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Turistička ponuda Beograda predstavljena u Sarajevu

(Foto: shutterstock/TinnitusDoll1)
Turistička organizacija Beograda u okviru promotivne kampanje pod sloganom "Go Belgrade" u četvrtak, 27. juna u Sarajevu je predstavila turističku ponudu glavnog grada Srbije, na kojoj je naglašen značaj razmene informacija o turističkim potencijalima i novim proizvodima.

Katarina Denčić iz Turističke organizacije Beograda je kazala da su četvrti put u Sarajevu da bi predstavili ambijentalne celine i predstojeće manifestacije i kulturne događaje.

- Od prošle godine, ukupan broj posetilaca se povećao za 4%, a broj turista iz BiH u prva četiri meseca porastao je za 13%, na više od 25.500 noćenja – kazala je ona. - Veliko interesovanje trenutno vlada za obnovljene muzeje poput Narodnog muzeja, Muzeja savremene umetnosti, a primat i dalje imaju Muzej istorije Jugoslavije, Etnografski i Muzej Nikole Tesle, koji su godinama u samom vrhu izbora turista.

Ove godine Beograd je, prema njenim rečima, pripremio posebne muzičko-scenske spektakle i to su "Beogradske priče", koje će se tokom leta održavati svakog petka i subote na Kosančičevom vencu i Cvetnom trgu. Manifestacija "Omladinski kutak" namenjena je mladima, a obuhvata umetničke radionice u cilju promocije kreativnih i kulturnih sadržaja grada za mlade neafirmisane bendove koji će se održavati u julu i septembru.

Najavljen je i Beer Fest u avgustu, kao Skadarlija Fest, novo takmičenje orkestara u sviranju starogradske muzike.

U Sarajevu su upriličeni i B2B sastanci predstavnika turističke privrede dva grda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.