Izvor: eKapija | Petak, 28.06.2019.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

IKT klaster Centralne Srbije pomaže digitalnu transformaciju MSP i velikih kompanija

Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com )
IKT klaster Centralne Srbije postao je ambasador inicijative "DigitaliseSME" za Srbiju. Ovaj evropski projekat finansira Iceberg organizacija zajedno sa četiri druga inovaciona haba u Nemačkoj, Španiji, Holandiji i Češkoj, kao i Evropska komisija na inicijativu Evropskog parlamenta.

Iceberg je otvorila drugi poziv za projekte DigitaliseSME, u cilju podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća (MSP), kao i velikih kompanija u zemljama Evropske unije i pridruženih zemalja.

Ovaj pilot projekat će obezbediti besplatnu tehničku pomoć u procesu digitalne transformacije oko 90 MSP i velikih kompanija. Ove usluge će obavljati eksperti za digitalnu transformaciju iz cele Evrope, koji će biti odabrani od strane članova projektnog konzorcijuma.

- Kompanije u Istočnoj Evropi više se ne takmiče samo sa kompanijama iz svog grada ili zemlje, već se sve u većoj meri takmiče na globalnom tržištu. Da bi preživele i napredovale, moraju da razumeju i na najbolji način primene nove tehnologije u svom poslovanju. Ovo će im omogućiti da se digitalizuju ili čak automatizuju svoje poslovne procese, i razviju nove poslovne linije kroz digitalne proizvode i usluge. Iz ovih razloga, Digitalise SME želi da podrži kompanije koje žele da naprave prvi korak u ovom procesu kroz pružanje usluga tehničke pomoći od strane eksperta za digitalnu transformaciju koji može da pomogne u planiranju i implementaciji projekta digitalne transformacije koji je u skladu sa poslovnom strategijom preduzeća - navodi se na sajtu Klastera, gde možete videti i više informacija o programu i načinu registracije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.