Izvor: Južne vesti | Petak, 28.06.2019.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nakon rekonstrukcije trga u Niškoj banji radiće se na obogaćivanju sadržaja van centra - U planu i avantura park

(Foto: Wikipedia / Milorad Dimić)
Centralni trg u Niškoj Banji, sa betonskim fontanama, na čijoj rekonstrukciji radnici rade od kraja maja, trebalo bi da bude obnovljen u avgustu. Građen je sedamdesetih godina prošlog veka, a veruje se da će od jeseni biti značajan, ne samo za privlačenje turista, već i za pokretanje novih projekata poput avantura parka.

- Kada se završi rekonstrukcija trga, možemo da razmišljamo o obogaćivanju sadržaja Banje, koji se ne bi nalazili u samom centru. Jedan od takvih projekata je i avantura park - rekao je predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

Rekonstrukcija centra Niške Banje, kako kažu u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP), podrazumeva sređivanje površine trga oko fontana, između stacionara Zelengora i starog kupatila.

Ukupna vrednost radova je nešto veća od 29 miliona dinara, od čega je 15 miliona subvencija Ministarstva turizma.

- Radove izvodi firma Sistem SNL Graditelj iz Leskovca. Izvođač je uveden u posao 27. maja ove godine i od tog momenta teče rok za izvođenje radova od 75 kalendarskih dana. Rok za završetak je avgust 2019. godine - kažu u KLERP-u.

Dejan Jovanović je dodao da je ovo obnavljanje trga sa fontama završna faza rekonstrukcije Banje, koja je, između ostalog, podrazumevala sređivanje šetališta, ali i izgradnju staze zdravlja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.