NavMenu

Rekonstrukcija vodovodne infrastrukture u Šumadiji - 2,5 mil EUR za izgradnju vodovoda od Milanovca do Rudnika

Izvor: Večernje novosti Petak, 28.06.2019. 10:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji vodovoda od Gornjeg Milanovca do Rudnika, "krova Šumadije", uveliko traju. Kad budu gotovi, taj gradić i okolina imaće stalno pijaću vodu i to ispravnu - budući da se leti, u vreme suša, zbog viška arsena u vodi iz postojećeg vodovoda na turističkom Rudniku, ona često zabranjuje za upotrebu, osim kao sanitarna, tehnička voda.

- Uskoro ćemo završiti svu projektnu dokumentaciju za 2,5 mil EUR koje ćemo obezbediti putem republičke Kancelarije za javna ulaganja. Taj iznos biće potrošen za završetak radova na vodosnabdevanju naselja Rudnik, vodom iz regionalnog vodosistema Rzav, iz kog se godinama snabdeva i Gornji Milanovac. Zatim, menjaćemo azbestne cevi u gradskoj vodovodnoj mreži, uradićemo na svim bazenima automatsku kontrolu sa jednog centra iz JKP Gornji Milanovac - najavljuje Dejan Kovačević, prvi čovek milanovačke samouprave.

Kovačević je ovo najavio u JKP, povodom kupovine novog, najsavremenijeg kamiona za odvoz smeća, marke Daf. Inače, to JKP raspolaže prilično novim, modernim voznim parkom.

- Novi kamion koštao je 16,8 miliona dinara, od čega je 10 miliona obezbedila Opština kroz direktne subvencije JKP-u, a ostatak je obezbedio JKP iz svog poslovanja. Nabavka novog kamiona doneće novine u dosadašnjoj praksi: imaćemo mogućnost novog selektivnog odvajanja otpada, što znači da će jedan kamion voziti papir, drugi plastiku, a od 15. jula očekujemo i uvođenje druge smene, pa će se otpad u gradu kupiti i pre i posle podne, čime će se poboljšati kvalitet usluga JKP - tvrdi Kovačević.

Milanovac je jedan od prvih gradova u Srbiji u kom je uvedeno selektivno odlaganje smeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.