Izvor: eKapija | Utorak, 04.10.2005.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kvin Kragujevac - regionalni veleprodajni centar, deo mreže CBA SCG, časopis "Naša radnja", Kvin kreditn akartica, fiskalne kase i štampači

TP KVIN Kragujevac

Trgovinsko preduzeće KVIN osnovano je novembra 1989. godine i jedno je od prvih privatnih

preduzeća ovog tipa u Kragujevcu i Srbiji. Osnovna delatnost preduzeća je snabdevanje prodavnica prehrambene robe na teritoriji grada Kragujevca i sedam opština centralne Šumadije (Aranđelovac, Topola, Rača, Batočina,Lapovo, Rekovac i Knić). To je tržište koje obuhvata više od 600.000 stanovnika.

Sedište firme je u Kragujevcu. Veleprodajni kompleks od šest hiljada kvadratnih metara opremljenog

skladišnog, izložbenog i kancelarijskog prostora nalazi se na lokaciji “Stara Zvezda” - bivša fabrika hrane - (ulica Drage Todorović BB u kragujevačkom naselju Stanovo). Udaljen je svega dva kilometra od centra grada, a nalazise pored magistralnog puta za Kraljevo i Čačak. Maloprodaja TP KVIN obuhvata devet prodajnih objekata koji su u vlasništvu preduzeća.

VELEPRODAJA

Za proteklih šesnaest godina rada KVIN je izrastao u jedno od većih trgovinskih preduzeća u ovoj

delatnosti u Srbiji.

Razgranata mreža od gotovo 1.000 kupaca, sopstveni transport, brza i kvalitetna usluga, dobri boniteti kod više stotina dobavljača i ključnih finansijskih institucija, omogućavaju stabilno poslovanje i razvoj preduzeća.

Osnovne grupe artikala koje prodajemo su: sve vrste prehrambenih proizvoda, prerađevine od mesa,mleka i jestivog ulja, alkoholna i bezalkoholna pića, začini, kućna hemija, sredstva za higijenu, kozmetika, papirna galanterija... Trgujemo i sirovinama za prehrambenu i hemijsku industriju, domaćeg i stranog porekla.

Pružamo usluge iz oblasti informatičkog inžinjeringa i ovlašćeni smo reselleri dve najveće svetske

softverske kompanije - Microsoft i Novell.

Distributeri smo u prodaji fiskalnih kasa i štampača.

Podsećamo da se Kragujevac nalazi u samom središtu Srbije (na svega dvadesetak kilometara od

ovdašnjih najvitalnijih transportnih tačaka – autoputa i Ibarske magistrale) tako da su sva odredišta u distributivnoj mreži dostupna. Takva pozicija umnogome omogućava uštedu u distribuciji proizvoda, utoliko pre što su naša vozila svakodnevno u razvozu robe širom države.

LJUDI

Preduzeće zapošljava 140 radnika angažovanih po službama: veleprodaja, maloprodaja, nabavka,

skladište, transport, marketing (dizajn studio), IT, pravna i finansijska služba. Prosečna starost radnika je 35 godina, a rukovodeći tim radi u firmi u proseku 10,2 godine.

Suvlasnici preduzeća od osnivanja su advokat Zlatan Maksimović i pravnik Srđan Paunović, rođeni u Kragujevcu. U njihovo ime, firmom upravljaju generalni direktor, dipl. ecc. Miloš Radivojčević i predsednik UO, dipl. maš. ing. Zoran Dobrivojević, obojica takođe rođeni u Kragujevcu.

CBA SCG

Sa 14 partnera, maja 2004. godine osnovali smo CBA SCG – nacionalni lanac udružene trgovine Srbije,

sa centralnom bazom artikala najrespektabilnijih domaćih i stranih dobavljača. Naša asocijacija je jedna od 11 u Evropi (članice CBA su i: Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Slovačka, Litvanija, Italija i BiH). TP KVIN ima status regionalnog centra ove prve domaće trgovinske grupacije. U okviru tog trgoprojekta, marta 2005. godine započeli smo formiranje lanca od 15 samousluga “Naša radnja”, brendiranih po standardima CBA. Prvi objekti su otvoreni u kragujevačkim naseljima Erdoglija i Bagremar, kao i u samom centru Kragujevca.

MARKETING

U cilju pospešivanja prodaje, služba marketinga TP KVIN u saradnji sa nadležnim službama dobavljača rganizuje svakodnevnu podršku prodaji – prezentacije, degustacije, prodajne akcije, nagradne igre... Služba ima opstveni dizajn studio, tako da pruža i usluge grafičkog dizajna (idejna rešenja, priprema za štampu, prelom...).

NAGRADNE IGRE

Za svoj kupce TP KVIN tradicionalno organizuje nagradne igre kojima poboljšava uslugu, pospešuje romet i uvećava broj poslovnh partnera. Ovogodišnji nagradni fond unaprediće standard usluga, a našim ajedničkim angažovanjem dobavljači tako postaju jedna od atrakcija ovog segmenta naše poslovne misije.

ČASOPIS “NAŠA RADNJA”

TP KVIN je u okviru pojačanih marketinških aktivnosti marta 2003. godine pokrenulo specijalizovani

časopis NAŠA RADNJA. Primarnu ciljnu grupu čini oko 700 vlasnika maloprodajnih objekata, naših aktivnih kupaca i onih koji će to biti. Takođe besplatno, izdanja distribuiramo i do 250 najprometnijih dobavljača. NAŠA RADNJA je naša medijska podrška sve brojnijem lancu umreženih trgovinskih radnji.

KVIN KREDITNA KARTICA

Kao vesnik savremenije trgovine na šumadijskom tržištu, NAŠA RADNJA je adekvatna podrška i za

plasman naših platnih kartica. Već prihvaćena kod trgovaca i potrošača, KVIN CREDY KARTICA (nastala početkom 2003. godine u saradnji sa kragujevačkom Credy bankom) stvara pozitivno okruženje za afirmisanje još jedne, brendirane platne kartice koju pripremamo. S obzirom da trgovina uvek traži brz i efikasan protok robe ali i novca, ovakvim pristupom istovremeno nastojimo da stvorimo tržišni ambijent u kojem bismo u što bliskijoj budućnosti promovisali i primenjivali najsavremeniju - elektronsku trgovinu, kao što danas bezgotovinsko plaćanje uklanja prisustvo gotovine.

WEB PREZENTACIJA

Pokretanjem štampanog glasila NAŠA RADNJA, nastala je i osnova za pripremu WEB prezentacije TP KVIN. U toku je stvaranje tehničkih uslova za aktiviranje zakupljenog naloga www.kvin.co.yu. Odatle će, u internet okruženju, biti promovisano naše celokupno poslovanje. S obzirom na naglašeno prisustvo elektronskog poslovanja i na tržištu kojem pripadamo, TP KVIN i na ovaj način planira afirmiciju ponuda poslovnih partnera.

EKSTERNI MARKETING

TP KVIN je ovlašćen zastupnik za ugovaranje oglašavanja na multikolor LED displeju u centru grada, na ulasku u glavnu pešačku zonu (jedna od najfrekventnijih raskrsnica i najatraktivnijih lokacija u Kragujevcu).

Posrednički zakupljujemo medijski prostor ovdašnjih radio i tv-stanica (IN, K9 i RTK), a u interesu poslovnih partnera organizujemo i medijske promocije, gostovanja, izradu reklamnih spotova, reportaža i slično. U ponudi za oglašavanje imamo i bilborde i outdoor display. Za sve eksterne marketinške aktivnosti, TP KVIN svojim dobavljačima pruža posebne pogodnosti.

FISKALNE KASE I ŠTAMPAČI

TP KVIN je ovlašćeni distributer elektronskih registar kasa sa fiskalnom memorijom iz proizvodnog i uvoznog programa licenciranog proizvođača EI KORPORACIJA – EI SYSTEMS DOO.

Šesnaestogodišnje iskustvo na ovdašnjem surovom i nestabilnom tržištu i profesionalna saradnja sa više stotina samostalnih trgovinskih radnji, ukazuju nam na prednosti poslovanja u mreži lokalnih marketa koji su najbliži krajnjem potrošaču. Kao veletrgovinski posrednik između dobavljača i kupaca, planiramo da održavamo aktivnu tržišnu poziciju, a tako i poverenje krajnjih potrošača u ponudu našeg preduzeće i artikle koje prodajemo.

Bez posustajanja, pratićemo korak koji diktiraju supermarketi, hipermarketi i veliki trgo-lanci na globalnom planu, a za uspešnost u tome poseban značaj ima pozicija TP KVIN kao regionalnog centra nacionalnog lanca udružene trgovine Srbije – CBA SCG.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.