NavMenu

Ovako će izgledati beogradske ulice posle rekonstrukcije - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana u novom ruhu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.06.2019. 13:45
Komentari
Podeli
Rekonstrukcija četiri velike ulice u Beogradu, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana je u toku, a planirano je da radovi traju 200 dana.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra, navodi se na sajtu Beoinfo.

Prema planu, urediće se i raskrsnica Cara Dušana – Tadeuša Košćuška i uređenje platoa u zoni raskrsnice ulica Džordža Vašingtona i Palmotićeve.

Predviđeno je da radovi traju do Nove godine, a za ovu investiciju iz gradske kase izdvojiće se 2,36 milijardi dinara (bez PDV-a).


Projekat rekonstrukcije i uređenja saobraćajnice obuhvata saobraćajne površine, komunalnu infrastrukturu, tramvajske koloseke i kontaktnu mrežu.

- Predviđena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija - elektroenergetske instalacije, vodovod, kišna kanalizacija, saobraćajna signalizacija. Na svim raskrsnicama biće postavljene kamere za video-monitoring. Predviđena je nova kontaktna mreža, novi stubovi kontaktne mreže predviđeni su i za postavljanje svetiljki javnog osvetljenja, svaki stub će imati po 2 svetiljke, jedna ka kolovozu i jedna ka trotoaru, nova rasveta je led rasveta. Na platou u Palmotićevoj ulici predviđena je ambijentalna rasveta - rekao je ranije glavni gradski urbanista Marko Stojčić.


Radovi se izvode prema sledećim deonicama:

1. Ruzveltova – Starine Novaka

2. Starine Novaka – Takovska

3. Takovska – Bulevar despota Stefana

4. Bulevar despota Stefana – Francuska

5. Francuska – Kralja Petra

6. Kralja Petra – Tadeuša Košćuška

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.