Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.06.2019.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ovako će izgledati beogradske ulice posle rekonstrukcije - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana u novom ruhu (FOTO)

Rekonstrukcija četiri velike ulice u Beogradu, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana je u toku, a planirano je da radovi traju 200 dana.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra, navodi se na sajtu Beoinfo.

Prema planu, urediće se i raskrsnica Cara Dušana – Tadeuša Košćuška i uređenje platoa u zoni raskrsnice ulica Džordža Vašingtona i Palmotićeve.

Predviđeno je da radovi traju do Nove godine, a za ovu investiciju iz gradske kase izdvojiće se 2,36 milijardi dinara (bez PDV-a).


Projekat rekonstrukcije i uređenja saobraćajnice obuhvata saobraćajne površine, komunalnu infrastrukturu, tramvajske koloseke i kontaktnu mrežu.

- Predviđena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija - elektroenergetske instalacije, vodovod, kišna kanalizacija, saobraćajna signalizacija. Na svim raskrsnicama biće postavljene kamere za video-monitoring. Predviđena je nova kontaktna mreža, novi stubovi kontaktne mreže predviđeni su i za postavljanje svetiljki javnog osvetljenja, svaki stub će imati po 2 svetiljke, jedna ka kolovozu i jedna ka trotoaru, nova rasveta je led rasveta. Na platou u Palmotićevoj ulici predviđena je ambijentalna rasveta - rekao je ranije glavni gradski urbanista Marko Stojčić.


Radovi se izvode prema sledećim deonicama:

1. Ruzveltova – Starine Novaka

2. Starine Novaka – Takovska

3. Takovska – Bulevar despota Stefana

4. Bulevar despota Stefana – Francuska

5. Francuska – Kralja Petra

6. Kralja Petra – Tadeuša Košćuška

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.