NavMenu

United Grupa kupuje mobilnog operatora Tele 2 u Hrvatskoj

Izvor: Beta Četvrtak, 27.06.2019. 13:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
United Grupa emitovala je obveznice u iznosu od 200 mil EUR, po kamatnoj stopi od 4,875% sa rokom dospeća 2024. godine i prodala po 3,5% većoj ceni od njihove nominalne vrednosti, saopštila je danas ta kompanija.

Prihod od obveznica koristiće se, kako se navodi, za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

- Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika United Grupe, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost - navodi se u saopštenju.

Preliminarni poslovni rezultati ove kompanije za prvih pet meseci 2019. godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod veći od 300 mil EUR, što je za oko 70 mil EUR više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, ta kompanija ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 mil EUR u telekomunikacije i medije, što je za 200 mil EUR više od planova iz prošle godine.


United Grupa posluje u šest zemalja, preko kompanija kao što su SBB, Telemach i United Media i kanala Sport Klub, Nova TV i N1. Zapošljava 4.400 ljudi i vodeći je provajder u jugoistočnoj Evropi, a njen većinski vlasnik je BC Partners.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.