Izvor: Beta | Četvrtak, 27.06.2019.| 13:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

United Grupa kupuje mobilnog operatora Tele 2 u Hrvatskoj

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
United Grupa emitovala je obveznice u iznosu od 200 mil EUR, po kamatnoj stopi od 4,875% sa rokom dospeća 2024. godine i prodala po 3,5% većoj ceni od njihove nominalne vrednosti, saopštila je danas ta kompanija.

Prihod od obveznica koristiće se, kako se navodi, za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

- Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika United Grupe, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost - navodi se u saopštenju.

Preliminarni poslovni rezultati ove kompanije za prvih pet meseci 2019. godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod veći od 300 mil EUR, što je za oko 70 mil EUR više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, ta kompanija ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 mil EUR u telekomunikacije i medije, što je za 200 mil EUR više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja, preko kompanija kao što su SBB, Telemach i United Media i kanala Sport Klub, Nova TV i N1. Zapošljava 4.400 ljudi i vodeći je provajder u jugoistočnoj Evropi, a njen većinski vlasnik je BC Partners.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.