Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.06.2019.| 10:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

APR: Koverte koje stižu građanima zbog "upisa promena u PrivredniRegistar.rs" ne potiču od državne agencije

Ilustracija (Foto: Vladimir Badaev/shutterstock.com)
Agencija za privredne registre upozorava građane da koverte sa uplatnicom za "upis promene u PrivredniRegistar.rs" ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

- Naime, danas (25. juna) se APR-u obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha "upis promena u Privredni registar", uz koje su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu - navodi se u saopštenju.

Takođe, pojedini privredni subjekti obavestili su Agenciju da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji, pa ovim putem APR naglašava da ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom.

S obzirom na to da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, Agencija za privredne registre će o navedenoj pojavi obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.