NavMenu

Akcija "Parkiraj i bicikliraj" u Nišu - Iznajmljivanje bicikala na parkingu Čair za one koji ostave auto

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 27.06.2019. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel1964/shutterstock.com)
Oni koji ostave automobil i plate 40 dinara na parkiralištu Čair u Nišu mogu da uzmu 2 bicikle i da ih koriste dok su im kola na parkingu. Građanima će na raspolaganju biti 26 bicikala, svakog dana u nedelji od 9 do 21 sat.

Kome dosadi auto ili želi da izbegne saobraćajne gužve, može da se posluži biciklom. Potrebno je da kod sebe ima ličnu kartu, da je stariji od 18 godina, a bicikle može koristiti samo dok mu je auto na parkingu.

Dejan Dimitrijević, direktor Parking servisa, preduzeća koje je obezbedilo ovu uslugu Nišlijama, kaže da se ovim ukazuje na svest o ekologiji.

- Nastavljamo sa širenjem ideje čiju smo realizaciju započeli prošle godine, odnosno podizanje svesti građana o značaju očuvanja ekološkog sistema i štetnosti izduvnih gasova automobila po zdravlje građana - navodi Dimitrijević.

Ukoliko bude interesovanja Nišlija, Dimitrijević najavljuje da će iznajmljivati i dečje bicikle.

Usluga "parkiraj i bicikliraj" biće na raspolaganju Nišlijama od 1. aprila do 1. novembra, a i duže ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Biciklisti se često žale na nedostatak staza, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović navodi da novoizgrađeni bulevari imaju i dosta kilometara za rekreaciju, ali da će saobraćaj u gradu potpuno drugačije izgledati posle izgradnje zaobilazne pruge oko Niša i da će tu struka i strategija imatu glavnu reč.

- U pripremi je početak izgradnje zaobilazne pruge oko Niša koji će stvoriti uslove za izradu nove saobraćajne strategije koja će potpuno promeniti saobraćaj u Nišu i time stvoriti ne samo nove zone, nego i bulevare i ulice koji će imati podršku upravo za ovo prevozno sredstvo (bicikl) - naveo je Bulatović.

Inače, građani koji iznajme bicikl dužni su i da ga vrate u neoštećenom stanju. Bicikli imaju obeležja Grada i Parking servisa, koštali su 600.000 dinara, navode iz Parking servisa, a kupljeni su iz prihoda ovog javnog preduzeća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.