Izvor: Glas Srpske | Sreda, 26.06.2019.| 16:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro kreće izgradnja mosta na Savi kod Gradiške - Posao vredan 23,49 mil EUR

Ilustracija (Foto: MarchCattle/shutterstock.com)
Konzorcijumu firmi Integral inženjering iz Laktaša, Đuro Đaković i Zagreb montaža poverena je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, a u Republici Srpskoj očekuju da će sve predviđene procedure biti uskoro završene kako bi krenula realizacija tog važnog projekta.

Tender za izbor izvođača radova krajem prošle godine raspisale su Hrvatske ceste, a u predviđenom roku stigle su tri prijave. Najpovoljniju ponudu u vrednosti 23,49 mil EUR dostavio je konzorcijum firmi u kojem je Integral inženjering iz Laktaša, druga po vrednosti je ponuda konzorcijuma Hering i GP Mostogradnja iz Širokog Brijega od 41,54 mil, dok je 46,21 mil EUR ponudio konzorcijum kompanija ICM i Maeg konstrucioni iz Italije.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je za ATV da je hrvatska strana objavila da je izabrala najpovoljnijeg izvođača radova i da očekuje da u najskorije vreme počne izgradnja mosta na Savi između Republike Srpske i Hrvatske.

- Očekujem da taj posao počne veoma brzo ako ne bude smetnji u vezi sa procedurama, žalbama, rokovima i slično - rekao je Trninić i dodao da je posao dobio konzorcijum u kome su jedna domaća i dve hrvatske kompanije.

U javnom preduzeću Autoputevi Republike Srpske u ponedeljak, 24. juna, potvrdili su da je donesena odluka o dodeli ugovora i da teče rok za žalbe, a uporedo se radi i na izboru nadzora.

Radovi, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 meseci, odnosno 896 kalendarskih dana. Uporedo sa gradnjom mosta počeće, rekli su ranije u Hrvatskim cestama, i gradnja pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane.

Priča o izgradnji mosta na Savi dužine 463 metra traje od 2004. godine, a projekat sa pristupnim saobraćajnicama je, prema ranijim podacima, vredan 64 mil EUR, a vrednost mosta je 23,2 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.