NavMenu

"Nagrada za kompaniju koja brine" - od 2. septembra konkurs za "Virtus" nagradu Balkanskog fonda za lokalne inicijative

Izvor: eKapija Utorak, 01.09.2009. 14:01
Komentari
Podeli

Konkurs za treću po redu "Virtus" nagradu za korporativnu filantropiju zvanično će biti otvoren 2. septembra. Nagradu organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz Institut za održive zajednice, saopšteno je iz tog fonda.

Na konkurs koji će trajati do 8. oktobra 2009. godine, mogu se prijaviti sve domaće i strane kompanije, javna i državna, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativni fondovi i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija i državnih institucija. Kandidate za nagrade mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, ali se prijavljivanjem sopstvenih programa i same kompanije mogu uključiti u trku za ovu prestižnu nagradu, stoji u saopštenju.

Nagrada se daje kompanijama i preduzećima koja su se istakla tokom 2009. godine podržavši neku društvenu ili neprofitnu akciju ili organizaciju.

"Virtus" nagrada za 2009. godinu, biće dodeljena u četiri glavne i dve posebne kategorije: glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou, nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagrada za malo i srednje preduzeće i nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine.

Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i specijalna nagrada za medijski doprinos predstavljaju specijalna priznanja koja će ove, kao i prethodne godine biti dodeljena kompanijama koje su se posebno istakle u pomenutim oblastima. Svečana ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu u drugoj polovini novembra meseca, napominje se u saopštenju.

Među dosadašnjim dobitnicima ovog prestižnog priznanja su kompanije "Telenor", RDP B92, "U.S. Steel Serbia", Erste banka Novi Sad, Eurobank EFG Štedionica a.d. Beograd, "Holcim" Srbija i "Hemofarm" Vršac.

Čitav projekat i svečanu ceremoniju dodele Balkanski fond za lokalne inicijative organizuje u saradnji sa USAID, Institutom za održive zajednice (ISC), Češkim ministarstvom spoljnih poslova, VIA fondacijom, fondacijom braće Rokfeler (RBF), fondacijom "C.S. Mott", "Executive Group", Radio televizijom Srbije, "Ekonomist Media Group", "eKapijom", Medija centrom Beograd, Društvom Srbije za odnose sa javnošću, Gradom Beogradom, Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim drugim institucijama, medijima i privrednim udruženjima koja su prepoznala značaj i potencijal jedne ovakve inicijative.

Detaljni uslovi konkursa, kao i novi prijavni formulari, dostupni su na zvaničnoj Internet prezentaciji nagrade - www.bcif.org/virtus

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.