Izvor: eKapija | Sreda, 26.06.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro rekonstrukcija pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda i izgradnja stambeno-poslovnog centra

Ilustracija (Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je poslovni kompleks Pasarela na Banovom brdu i tom prilikom najavio rekonstrukciju pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda, kao i izgradnju stambeno-poslovnog centra.

Obilasku su prisustvovali član Gradskog veća Zoran Adamović, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, kao i stečajna upravnica kompanije Stankom Andrijana Živanović, prenosi Beoinfo.

Vesić je istakao da obično obilazi lokacije na kojima nešto počinje da se gradi, dok je, kako je rekao, današnji obilazak nešto specifičniji slučaj.

– Pasarelu koja povezuje Banovo i Julino brdo videli su svi koji su prolazili ovim krajem. Uprkos činjenici da je zapuštena, veoma je važna za stanovnike ovog kraja jer povezuje gotovo 100.000 ljudi sa Banovog brda, Julinog brda i Žarkova. Kompleks oko pasarele počela je da gradi kompanija Stankom, koja je u stečaju. Radovi su započeti pre 20 godina, ali nažalost nisu završeni, a od prekida radova kompleks nije održavan, jer nije bilo nikoga ko bi se time bavio. Razgovarao sam sa predsednikom opštine Čukarica i stečajnom upravnicom Stankoma i postigli smo dogovor da stečajni upravnik pokrene izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, kako bi se od tih sredstava, pre svega, namirili poverioci – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd i građani će na taj način dobiti uređen kompleks oko pasarele koja povezuje dva naselja.

– Nadam se da će u narednih nekoliko meseci početi radovi ukoliko se odbor poverilaca sa tim složi, a imaće preporuku od opštine i grada, jer je ovo korisna stvar. Stvoriće se nova vrednost kojom će biti isplaćeni poverioci, među kojima je i Grad Beograd, tako da imamo interes da se ovaj projekat realizuje – dodao je Vesić.

On je naglasio da će građani, pre svega, dobiti uređenu pasarelu, koja neće izgledati kao sada, već će biti bezbedna i sigurna, te će u tom smislu svi biti zadovoljni.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić podsetio je da oština na čijem je čelu mnoge radove započinje na inicijativu sugrađana.

– Građani su mi već duže vreme ukazivali na problem pasarele koji je prevazilazio naše mogućnosti, zbog čega smo se obratili gradu. Zajedno sa kompanijom Stankom, koja je u stečaju, pokušaćemo u što kraćem roku da završimo ovaj posao. U pitanju je bitna lokacija za građane Čukarice, jer povezuje Julino brdo sa okretnicom autobusa i tramvaja na Banovom brdu. Ukoliko sve bude teklo po planu, radovi bi mogli da počnu u avgustu – rekao je Kolarić.

Stečajna upravnica Stankoma Andrijana Živanović rekla je da je gradnja u stečaju prilično neuobičajeno rešenje, ali, kako je navela, ukoliko postoji volja svih strana, postoji i rešenje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.