Izvor: Danas | Sreda, 26.06.2019.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Sokolane u Šapcu - Sportisti se vraćaju na jesen

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)
Ovih dana počela je rekonstrukcija zgrade Sokolane, bivšeg DTV Partizan, u Šapcu.

Prvo će biti grubi radovi, uklanjanje šuta i karatavana, a sledi postavljanje novih instalacija i opreme. Poslednjih desetak godina zbog nerešenih imovinskih odnosa, pre svega sa državom, zgrada nije održavana, a isključena je i struja.

Nakon ponovnog povratka u vlasništvo grada pripremljen je projekat rekonstrukcije, koji je podržala Evropska unija sa 150.000 EUR dok će grad uložiti 100.000 EUR. Očekuje se da će na jesen Sokolana ponovo primiti brojnu sportsku porodicu: gimnastičara, stonotenisera, boksera, karatista…

Takođe, planirano je da tu bude sedište pojedinih sportskih saveza. Nekadašnji ponos grada, Sokolana, izgrađena je dobrovoljnim prilozima građana kao i tadašnje opštine 1934. godine. U zgradi koja je proglašena za spomenik kulture, ali i simbol mladosti mnogih Šapčana, svoje mesto imaće i stalna postavka fotografija i dokumenata o razvoju i značaju Sokolskog doma.

Ovde je 1974. godine započela priča o rukometašima Metaloplastike koju su tada ušli u Prvu ligu, a utakmice je pratilo po dve hiljade gledalaca. Leti su održavani turniri u malom fudbalu sa izuzetnim interesovanjem gledalaca, održavani koncerti…

Pored rekonstrukcije Sokolane lepšem izgledu ovog dela grada doprineće i nedavno uređeni obližnji park. Postavljena je bista Stojana Novakovića koja je bila ukradena sa postamenta, postavljene su nove klupe i ugrađena rasveta a deca su dobila prigodno mesto za igru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.