Izvor: Beta | Utorak, 25.06.2019.| 19:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proizvođači višanja iz Prokuplja nisu zadovolni otkupnom cenom - Žele razgovor sa Nedimovićem i Krkobabićem

Delegacija proizvođača višanja iz Prokuplja, koji su nezadovoljni otkupnom cenom koja se kreće od 30 do 50 dinara po kilogramu, posetiće ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i ministra bez portfelja Milana Krkobabića. Tim povom ukazaće im na probleme sa kojima se susreću, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

- Višnja je ove godine izuzetnog kvaliteta. Proizvođači su uložili veliki rad i trud, pa su s pravom nezadovoljni otkupnom cenom i traže da im se rad isplati - rekao je Simonović, koji se sastao sa oko 30 proizvođača.

Naglasio je da se cena višnje formira na tržištu, ali kako proizvođači nisu zadovoljni, moraju se preduzeti određene mere da bi cena ovogodišnjeg roda bila ekvivalentna uloženom trudu.

Simonović je istakao da ljudi u prokupačkom kraju žive od poljoprivredne proizvodnje i da od toga koliko zarade zavisi da li će ostati da žive na selu.

- Ako se nezadovoljstvo prodajom poljoprivrednih proizvoda nastavi i narednih godina, ostaćemo bez poljoprivrednika i naša sela ostaće pusta, a to ne smemo da dozvolimo - rekao je Simonović.

Na području Prokuplja višnja je najzastupljenije voće, zasađena na površini od 2.000 hektara i njenom proizvodnjom bavi se 80% voćara iz tog kraja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.