Izvor: eKapija | Utorak, 25.06.2019.| 19:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

EUROCON 2019 prestižna konferencija o pametnim tehnologijama u Novom Sadu

(Foto: YouTube/screenshot)
Jedna od najprestižnijih međunarodnih konferencija o "pametnim" tehnologijama u svetu, EUROCON 2019, održaće se u Novom Sadu od 1. do 4. jula.

Ovo je vodeća konferencija u oblasti savremenih tehnologija, modernih izvora energije, naprednih inženjerskih alata u svim oblastima elektrotehnike, i ove godine se održava po 18. put. Kako se navodi na sajtu Fakulteta tehničkih nauka, EUROCON je postao najveća svetska platforma za prenos znanja između naučnoistraživačkih institucija, istraživačkih centara i privrede.

Na ovogodišnjoj konferenciji će sa 151 radom učestvovati više od 500 autora iz 30 zemalja širom sveta, sa skoro svih kontinenata. Većinu učesnika čine mladi istraživači sa najprestižnijih svetskih institucija.

Po prvi put će biti organizovan i sajam na kome će učestvovati više od 10 domaćih i internacionalnih kompanija, koje su prepoznale značaj bliže saradnje između naučnoistraživačkih institucija i privrede.

Organizator konferencije je najveće svetsko udruženje profesionalaca u oblasti tehnike (The Institute of Electrical and Electronic Engineers - IEEE) sa više od 400.000 članova širom sveta. Ovaj put čast da organizuje ovu prestižnu konferenciju pripala je Fakultetu tehničkih nauka, čiji su profesori istaknuti članovi udruženja IEEE.

Više informacija potražite OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.