Izvor: eKapija | Utorak, 25.06.2019.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uz pomoć Mi Box S pretvorite svoj televizor u Android TV (VIDEO)

(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Mi Box S je, kao što i njegovo ime govori, kutijica unutar koje se nalazi pravi mali računar kojeg pokreće Android TV operativni sistem. Važno je napomenuti da Android TV i Android nisu isto – reč je o dva sasvim drugačija operativna sistema.

Za razliku od klasičnog Androida koji je napravljen za rad na mobilnim telefonima i tablet računarima, Android TV je napravljen za rad na velikim ekranima koji nisu osetljivi na dodir, gde vam komande nisu nadohvat prsta i gde se kompletna interakcija sa operativnim sistemom odvija putem daljinskog upravljača.

Ispod "haube" Android TV operativnog sistema se nalazi i znatno manji broj sistemskih procesa. Drugim rečima, iz ovog operativnog sistema je izbačeno sve što televizorima nije potrebno, pa je kompletan sistem primetno agilniji i manje zahtevan od njegovog bliskog rođaka po imenu Android, navodi se na sajtu Gigatrona.

Iako na tržištu već neko vreme postoje televizori koje pokreće upravo Android TV operativni sistem (još jednom: ne treba mešati ove televizore sa televizorima koje pokreće klasičan Android operativni sistem), njihova cena je i dalje relativno visoka.

Mi Box S je ispunjenje želje svih onih koji žele da uživaju u blagodetima Android TV operativnog sistema, a da pritom ne moraju da kupuju neki od najnaprednijih televizora najpoznatijih svetskih proizvođača.

Povežite Mi Box S na HDMI priključak vašeg televizora, konektujte ga na vašu Wi-Fi mrežu i odmah možete da uživate u moru digitalnog multimedijalnog sadržaja. Miš ili tastatura vam neće nedostajati jer je korisnički interfejs Android TV operativnog sistema besprekorno prilagođen daljinskom upravljaču. Takođe, na Google Play Store-u za Android TV se nalaze samo aplikacije koje su optimizovane za velike ekrane i daljinski upravljač. Sve je pregledno i odlično organizovano, a Mi Box S uređajem možete da upravljate i glasom, putem kvalitetnog mikrofona koji je ugrađen u daljinski upravljač.

Pogledajte u videu šta sve može.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.