Izvor: Južne vesti | Utorak, 25.06.2019.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od sredine jula turistički autobus na ulicama Niša

Ilustracija (Foto: pixabay.com)
Posle brojnih propalih najava da će turisti i u Nišu znamenitosti moći da gledaju iz autobusa sa otvorenim krovom, direktor Turističke organizacije Uroš Parlić tvrdi da će se to konačno i desiti - već, kako kaže, od 15. jula.

Za Parlića je izvesno da će ove letnje sezone turisti znamenitosti u gradu moći da gledaju iz turističkog autobusa, a karta bi trebalo da košta 400 dinara.

Iako je najavio da će to biti za manje od mesec dana, Parlić kaže da sporazum još nije potpisan i da su pregovori sa BS Tours još u toku.

- Još tehnički nije potpisan sporazum, moramo da vidimo šta moramo da im garantujemo da bi prebacili jedan autobus u Niš i onda će početi. Ovo će biti eksperimentalno na 5 meseci, da krenu u sezoni ovde. Malo su skeptični zbog nivoa posla koji mogu u Nišu da uhvate. To je samo razlog i da vidimo koliko će Turistička organizacija Niš garantovati iznos da bi imali taj broj rotacija u toku dana - priča Parlić.

Model koji postoji u Beogradu je da za svaku sezonu Turistička organizacija grada operateru plaća 150.000 dinara, kaže Parlić, ali nije mogao da precizira da li će isto biti i u Nišu.

Tek kada završe pregovore i potpišu ugovor znaće se i koliko će Niš koštati turistički autobus. Planirano je da ima šest polazaka dnevno, ali je i to zasad neizvesno.

- Biće eksperimentalna ova letnja sezona i oni će videti da li im se isplati ili ćemo videti koliko mi možemo tome da doprinesemo, da krene biznis. Za svaki novi biznis sigurno je potrebna neka subvencija - dodaje Parlić.

Turistima i zainteresovanim građanima na raspolaganju će biti osam lokacija. Najavljeno je da će ruta prolaziti kroz centar grada - pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.