NavMenu

Vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija - STUDEN Grupa prezentovala inicijativu vrednu 250 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.06.2019. 16:05
Komentari
Podeli
Brčko (Foto: Almir Džanović)Brčko
Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine, i najveći strani investitor u Brčko distrikt, STUDEN Grupa, predstavila je danas (24, jun 2019.) poslovnu inicijativu u vrednosti od 500 mil KM (250 mil EUR) koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika, ali i celog regiona.

U saradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH, predsednikom Skupštine i Privrednom komorom, STUDEN Grupa je održala prezentaciju pod nazivom "Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH".

Osvrćući se na ulaganja i privredna kretanja u svetu, ali i zemlji, tokom poslednje dve decenije, predstavljeni su potencijali i prostor za vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija sa bogatim sadržajem, piše biznisinfo.ba.

- Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mesta i ulaganje od 500 mil KM (250 mil EUR) moguća je samo uz međusobnu podršku i saradnju sa nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investiciona privlačnost se neizostavno svodi na jednostavnu i efikasnu saradnju stranih i domaćih investitora sa funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem, koje omogućava brzu realizaciju poslova - rekao je predsednik Uprave STUDEN Grupe, Ilija Studen.

Na prezentaciji su predstavljeni načini kako da visokokvalitetni proizvodi i usluge nađu svoje mesto u potencijalu koje Brčko distrikt poseduje, a obuhvaćeni su biznis planovi u domenu turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture, kao i procesne industrije i logistike.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsednik Skupštine Esed Kadrić obavezali su se na maksimalnu saradnju sa institucionalne strane, kako bi se investiciona klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživeli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.