Izvor: Niške vesti | Ponedeljak, 24.06.2019.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ovako će izgledati renovirani stadion Čair u Nišu - Radovi počinju u decembru 2019, država ulaže 17 mil EUR (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Rekonstrukcija terena na niškom stadionu Čair je u toku, uskoro se očekuje završetak radova, a Čair će dobiti potpuno novi travnati teren, sa podzemnim prskalicama za zalivanje i savremenim sistemom za drenažu i odvodnjavanje.

Krajem godine, prema najavama, kreće i rekonstrukcija zapadne tribine Čaira, kao i uređenje ostalih, posle čega će Nišlije dobiti moderan stadion kakav zaslužuju.

Gradski većnik Branislav Kačar rekao je da radovi neće krenuti pre decembra, ali, što je najbitnije, projekat je gotov i dobijena je dozvola za rušenje zapadne tribine.

- Država će odvojiti oko 17 mil EUR. Projekat je apsolutno gotov, a Ministarstvo svakog trenutka treba da nam odobri građevinsku dozvolu kako bismo što pre krenuli u rad - rekao je Kačar za Niške Vesti.

Kako je Kačar najavio, osim potpuno nove zapadne tribine, Čair će dobiti i do kraja uređene ostale, a očekuje se i pokrivanje stadiona.

- Kada se pokrije stadion, najverovatnije će tu i ići i novi reflektori. Biće to jedan velelepan stadion, koji će, ne samo unutra biti lep, nego i sve oko stadiona, parkinzi, park, osvetljenje… - zaključio je Kačar.

Podsetimo i iz uprave FK Vojvodine najavljeno je da će se u Novom Sadu graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 mil EUR, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.