Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.06.2019.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država prodaje JAT Tehniku - Početna cena 20,5 mil EUR

(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju preduzeća JAT Tehnika, a početna cena iznosi 20,5 mil EUR.

JAT Tehnika iz Surčina je preduzeće za održavanje i popravke aviona i ponuđena je kroz model prodaje kapitala, a ministarstvo je pozvalo zainteresovane da dostave ponude do 31. jula uz uplatu depozita od 2 mil EUR.

Kako je objavljeno u izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost JAT Tehnike u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju na kraju prošle godine iznosi 20.498.762 EUR.

Pravo na učešće u postupku imaju preduzeća čija je pretežna delatnost održavanja i popravke vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu:

- Da je u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40.000.000,00 EUR,

- Da ima kapacitet za bazno održavanje i opravku vazduhoplova na minimum 10 pozicija u paraleli istovremeno i to najmanje poslednje dve godine u kontinuitetu,

- Da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu,

- Da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje za minimum tri od četiri aviona tipa B737CL, B737NG, A320 Series i ATR 42/72 i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu,

- Da poseduje sertifikate za bazno i/ili linijsko održavanje aviona tipa B737 MAX i A320 Series NEO.

Predmet prodaje je ukupno 99,3% ukupnog kapitala JAT Tehnike, od čega je najviše kapitala u vlasništvu Republike Srbije - 95,4% ukupnog kapitala a po nekoliko procenata su vlasništvo republičkog PIO fonda odnosno Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, dok vlasništvo ispod 1% imaju Nacionalna služba za zapošljavanje, Opština Pećinci i Opština Aranđelovac.

Više informacija o tenderu možete pogledati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.