Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.06.2019.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbijagas poklanja Novom Sadu projekat za nov stadion Karađorđe sa 16.800 mesta - Investicija 25 mil EUR, tenderi na jesen

(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
U upravi FK Vojvodine poručuju da stadion Karađorđe trenutno ne ispunjava uslove ni za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te da će se graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 mil EUR, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat.

- Projektovanje će platiti JP Srbijagas, kao generalni sponzor FK Vojvodina, poklonićemo taj projekat Gradu Novom Sadu, koji će biti vlasnik stadiona. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde – rekao je Bajatović, navodi se na sajtu FK Vojvodina.

Kako je rekao, to će biti stadion bez atletske staze, pomeren 20 metara i imaće garaže, parking mesta, krugove bezbednosti.

- Tenderi će početi na jesen i vodiće ih država, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno, nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu - dodao je Bajatović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.