Izvor: Južne vesti | Nedelja, 23.06.2019.| 17:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leskovac dobija novu rasvetu kroz javno-privatno partnerstvo - Projekat vredan 5 mil EUR

Ilustracija (Foto: jod2523/shutterstock.com)
Nakon što je Vlasotince novo LED osvetljenje uradilo kroz javno-privatno partnerstvo, a Niš doneo odluku da uradi isto, stare svetiljke, na isti način, biće zamenjene i u Leskovcu.

Kako je na sednici Gradskog veća obrazložio stručni konsultant Zoran Stipanović, predsednik novoformiranog stručnog tima zaduženog za ovaj projekat, ugradnjom novih LED sijalica račun za struju biće znatno manji, a privatni partner, koji je obavezan da održava mrežu, biće plaćen upravo iz te uštede.

- Rekonstrukcijom javne rasvete neće se uvećati troškovi Grada Leskovca, već će se napraviti ušteda, povećaće se kvalitet i bolje će biti organizovana kontrola nad sistemom - kaže Stipanović.

U Leskovcu bi trebalo da bude zamenjena 13.451 svetiljka, a prema Stipanovićevim rečima, procenjena vrednost projekta je 5 mil EUR.

Sledi raspisivanje javne nabavke, nakon čega će se izabrati privatni partner.

- S obzirom na to da je vrednost projekta veća od milijardu dinara, njegovu realizaciju pratiće i građanski nadzornik, ali sve će, kao i do sada, biti urađeno kako treba - tvrdi Stipanović.

Ovaj predlog podržali su gradski većnici, a konačnu odluku doneće odbornici na sledećoj sednici Skupštine, koja je zakazana za 26. jun.

Ako predlog izglasa Skupština, sledi raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača, nakon čega će se krenuti sa ugradnjom novih svetiljki.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.