Izvor: Novosti | Subota, 22.06.2019.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Asfaltiraju se putevi u okolini Gornjeg Milanovca - U toku i javne nabavke za rekonstrukciju ulica u gradu

Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Iz pravca Gornjeg Milanovca prema turistički značajnoj planini Rajac više neće morati da se putuje zaobilaznom saobraćajnicom dugom 25 kilometara, nego nekadašnjom prečicom od sela Polom do Rajca, dugom 3,7 kilometara, čija rekonstrukcija je privedena kraju.

Ti radovi započeti su u maju 2019. godine. Poslednjih 20 godina, ta prečica bila je zatvorena za saobraćaj, a lokalno stanovništvo i turisti su do Rajca i dalje, prema Ljigu stizali zaobilazno, preko Gornjih Banjana.

Prečicu su iz upotrebe "izbacila" klizišta. Više od 20 godina njome autobusi nisu saobraćali i deca su išla peške u školu.

- Rešili smo problem klizišta, autobus je ponovo krenuo ovim putem - rekao je predsednik MZ Polom Pero Petrović.

Na tim radovima su angažovani mehanizacija i radnici milanovačkog JP za izgradnju.

- Radovi su obuhvatali iskop zemlje na proširenju puta, pripremu kamena u lokalnom majdanu i kamenolomu JP Srbijašume, koji su dali saglasnost za njegovo korišćenje i na taj način pomogli nasipanje, planiranje, valjanje kamena i iskop kanala duž puta - kaže direktor tog JP Božidar Vučetić.

U MZ Pranjani blizu Ravne Gore, valjevska firma DIS Niskogradnja završila je asfaltiranje nekategorisanog puta u zaseoku Katrići. Vrednost radova iznosila je 2,7 miliona dinara. Sredstva od dva miliona opredeljena su iz budžeta opštine, dok su građani sakupili 25% od ugovorene vrednosti. Asfaltiran je i lokalni put Jelići u MZ Brusnica. Na jednoj deonici puta postojalo je i klizište, koje je trebalo sanirati i put ponovo asfaltirati. Vrednost radova je tri i po miliona dinara, a u celini su plaćeni iz budžeta opštine.

- U toku su i javne nabavke za rekonstrukciju ulica u Gornjem Milanovcu. Najznačajnija i najskuplja biće rekonstrukcija Ulice Nikole Lunjevice, koja košta više od 103 miliona dinara. Predviđeno je da se na njoj menja sve: kolovoz, infrastruktura, kišna i fekalna kanalizacija, trotoari i rasveta - najavljuje Dejan Kovačević, prvi čovek opštine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.