NavMenu

Evo kako će izgledati nova dvorana i stene za penjanje na Košutnjaku - Startovala gradnja vredna 12 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 23.06.2019. 18:53
Komentari
Podeli
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta RS, a sredstva su izdvojena iz budžeta Republike Srbije.

Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena na površini od 3,36 ha, a ukupna vrednost investicije je 12 mil EUR. Objekat se gradi u produžetku Nacionalnog trening centra u Košutnjaku, a svojim izgledom i sadržajima biće jedinstven u regionu, navodi se na sajtu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Zaršetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine.

Podsećamo, krajem maja 2019. potpisan je ugovor između Ministarstva omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i W.D. Concord West, građevinske firme koja će izvoditi radove.
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
U martu je počela i izgradnja veštačke stene za sportsko penjanje u Košutnjaku. Izgradnja savremenog penjišta je u toku, a plan je da se u blizini atletskog stadiona Zavoda za sport i medicinu sporta RS izgrade dve stene za sportsko penjanje. Prva, tzv. boulder stena i druga od 17 metara predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje.

Izgradnja veštačke stene teče u skladu sa standardima Međunarodne federacije za sportsko penjanje, budući da je namera da objekat služi i za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija.
(Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)
Krajem 2019. godine u planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta.

Generalnim planom Beograda 2021. predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda u Košutnjaku koja je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.