NavMenu

Počela puna proizvodnja ulja "Iskon" u fabrici "Victoria oil" u Šidu

Izvor: Danas Ponedeljak, 31.08.2009. 08:36
Komentari
Podeli

Kompanija "Victoria oil" iz Šida od danas ( 31. avgust 2009. godine ) radi punim kapacitetom. To znači da će sa trake svakog sata silaziti 14.400 litara ulja, a godišnja proizvodnja će premašivati potrebe domaćeg tržišta. Iako je tokom prošle nedelje krenula probna proizvodnja, interesovanje trgovaca je veliko jer je reč o ulju čija je fabrička cena oko 70 dinara za litar.

Kada se doda PDV, troškovi transporta i prosečne trgovačke marže ulje "Iskon" ne bi trebalo da ima višu maloprodajnu cenu od 85 dinara. Do petka plasirano je oko 420.000 litara ulja, koje se može kupiti u prodavnicama subotičkog "Trgoprometa", marketima u Kraljevu, Čačku, Šapcu, Šidu, Bačkoj Palanci, Kragujevcu, ali i u hipermarketima "Univerexporta" u Novom Sadu - rekla je za "Danas" Natalija Kurjak, direktor marketinga "Victoria grupe", uz napomenu da žitelji glavnog grada ulje "Iskon" po promotivnoj ceni od 79,9 dinara za litar mogu još od petka da kupuju u svim objektima "Familija marketa", dok su pregovori sa trgovinom "Delta Maxi" u toku.

Sagovornica "Danasa" ističe da raste potražnja za jeftinijim jestivim uljem, kao i da sve isporučene količine "planu", što ne predstavlja iznenađenje jer je reč o razlici u ceni od oko 40 dinara. Kompanija "Victoria oil" planira izvoz na tržišta zemalja u okruženju.

Na pitanje da li će jeftinije ulje zaista pomeriti tržišne cene te namirnice naniže, Natalija Kurjak odgovara da je to "tržišna utakmica". Prvi odgovor tržišta već je stigao do potrošača koji u svim objektima "Maxi" do 2. septembra mogu pazariti somborsko ulje "Sunce" po ceni od 89 dinara za litar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.